Enel, măsuri suplimentare pentru informarea clienților: Echipe mobile de specialiști vor asista clienții în magazine, mai mulți angajați în call center

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel, măsuri suplimentare pentru informarea clienților: Echipe mobile de specialiști vor asista clienții în magazine, mai mulți angajați în call center
  • Aproximativ 40.000 de apeluri onorate săptămânal. Numărul angajaților din call center, cu 30% mai mare la finalul lunii ianuarie 2021, comparativ cu decembrie 2020

Furnizorii Enel Energie și Enel Energie Muntenia au luat măsuri suplimentare pentru reducerea timpilor de așteptare în call center și în magazine, prin accelerarea proiectelor digitale, prin echipe mobile care să sprijine activitatea din centre și prin mărirea personalului ce gestionează serviciul telefonic de relații cu clienții.

Astfel, companiile de furnizare de energie ale grupului Enel în România vin în întâmpinarea cerințelor crescute de informare ale clienților în contextul liberalizării pieței de energie electrică, informează Enel.

Numărul angajaților din call center a crescut constant în ultimele săptămâni și estimăm că, până la finalul lunii ianuarie 2021, acesta va fi cu 30% mai mare față de mijlocul lunii decembrie 2020. Prin această suplimentare a resurselor, calitatea serviciului de call center s-a îmbunătățit, dovadă rata sporită de preluare a apelurilor –  aproximativ 40.000 de apeluri onorate săptămânal, se  precizează în comunicatul companiei.

Mai mult, companiile de furnizare Enel continuă eforturile de recrutare și de training a personalului, pentru a răspunde cât mai prompt nevoilor clienților. Pentru o bună și completă informare a acestora, încă din decembrie 2020 s-a actualizat mesajul automat de întâmpinare în call center a consumatorilor casnici de energie electrică, informându-i despre liberalizarea pieței de energie, despre cum pot afla dacă au în derulare un contract de furnizare pe piața liberă și despre pașii ce trebuie făcuți în cazul celor care vor să semneze pentru prima oară un contract pe piața concurențială.

Enel recomandă consumatorilor de energie electrică să evite intervalele orare de vârf din call center, respectiv 10.00 – 12.00 și 18.00 – 19.00.

În ceea ce privește optimizarea operatiunilor din magazinele Enel, companiile de furnizare au apelat la sprijinul echipelor mobile de specialiști pentru a asista clienții și a reduce timpii de așteptare, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. Echipele mobile au selectat și preluat de la clienți documentele necesare încheierii unui contract concurențial, potrivit nevoilor fiecăruia.

De asemenea, pentru a crește gradul de confort și de siguranță a clienților, Enel Energie și Enel Energie Muntenia au pus la dispoziție un instrument cu ajutorul căruia pot avea acces în magazine inclusiv în baza unei programări telefonice, apelând 021.9977 (apel cu tarif normal) și apăsând tasta 5. Astfel, se vor bucura de operațiuni mai rapide și, implicit, vor petrece mai puțin timp în magazine.

Clienții ce vor o schimbare de contract  sunt invitați să aleagă oferta potrivită accesând site-ul www.enel.ro, la secțiunea Clienți Rezidențiali sau Contractare Rapidă, la contract.enel.ro. Procesul de schimbare a contractului de energie electrică este unul simplu și rapid, ce presupune introducerea unor documente necesareîn funcție de calitatea de client nou sau client existentși semnătura titularului de contract. 

În urma accelerării programelor de digitalizare, a dezvoltării sistemelor interne, a canalelor de vânzări și a  eforturilor de comunicare din ultimii ani, aproape 75% dintre clienții Enel sunt deja pe piața concurențială, cea mai mare pondere dintre toți furnizorii mari din România. Mai exact, companiile Enel Energie și Enel Energie Muntenia au în portofoliu, în acest moment, circa 2,9 milioane de consumatori casnici de energie electrică dintre care aproximativ 2,1 milioane deja beneficiază de contracte concurențiale.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *