Enel, partener al FIA Smart Cities

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel, partener al FIA Smart Cities

Federația Internațională de Automobile (FIA) a lansat, la Geneva Motor Show, o nouă inițiativă – FIA Smart Cities, cu scopul de a ajuta orașele să definească cele mai potrivite soluții pentru a aborda noi scenarii în care mobilitatea are un rol central. Platforma de lansare pentru această inițiativă este Campionatul FIA Formula E, prima cursa single-seaters alimentată în întregime de energie electrică, cu evenimente organizate în inima unora dintre cele mai importante orașe din Spania, începând cu 2014.

imob_bxl2_theme

Sursa foto: FIA Region

„FIA Smart Cities este ceva cu totul nou pentru Federația noastră”, a declarat președintele FIA, Jean Todt. ” Rezolvarea problemei de mobilitate va necesita acțiuni îndrăznețe, coordonate în sectoarele privat și public: speranța mea este că inițiativa FIA Smart Cities poate contribui la proiectarea unor orașe mai bune pentru cei din prezent și pentru generațiile viitoare”.

La această inițiativă, vor exista încă două activități : FIA Smart Cities Awards și FIA Smart Cities Startup. Prima implică orașe care găzduiesc etapele ale sezonului actual de Formula E, fiind invitate să vină cu un proiect de mobilitate durabilă. Un juriu va alege cele mai inovatoare două proiecte în domeniul serviciilor și soluțiilor de mobilitate, care vor fi recunoscute la un eveniment de gală din Montreal, orașul care găzduiește etapa finală a campionatului. FIA Smart Cities Startup este o competiție creată în colaborare cu fondul de investiții Digital Leaders Ventures, care își propune să identifice, să sprijine și să investească în cele mai inovatoare companii din lume, cu impact tehnologic în ecosistemul orașelor inteligente. Proiectele depuse pentru jurizare se vor concentra pe tehnologii care promovează soluții de mobilitate sigure și durabile în orașe.

Partenerii fondatori ai FIA Smart Cities sunt ENEL, Julius Baer și Michelin.”Suntem încântați să luăm parte la inițiativa FIA Smart Cities, care reprezintă o oportunitate unică pentru a crea o platformă intersectorială pentru a împărtăși cele mai bune practici în materie de energie, inovare, conectivitate și servicii urbane inteligente”, a declarat Robert Denda, Head of Network Technology, Global Infrastructure and Networks, la compania energetică multinațională ENEL, Partener Energetic Oficial al Formulei E. „Vom contribui cu tehnologia și poziția de lider in dezvoltarea rețelelor inteligente, bazându-ne pe parteneriatul nostru cu Formula E, pentru a ajuta la modelarea unei comunități inteligente la nivel mondial, care promovează eficiența, durabilitatea și mobilitatea inteligentă pentru a face din orașele noastre locuri mai bune pentru a trăi.”

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *