Enel pregătește reorganizarea societăților din România. Memorandum de înțelegere cu SAPE, acționar minoritar: Directoratul are mandat să desfășoare procedurile legale și de negociere în acest proces

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Enel pregătește reorganizarea societăților din România. Memorandum de înțelegere cu SAPE, acționar minoritar: Directoratul are mandat să desfășoare procedurile legale și de negociere în acest proces

Enel România ar urma să intre într-un proces de reorganizare a societăților din grup.

Între Enel SpA și Societatea de Administrare a Participațiilor Statului în Energie – SAPE s-a semnat un Memorandum de înțelegere, prin care se mandatează Directoratul să desfășoare atât procedurile legale premergătoare, cât și cele de negociere necesare în procesul de reorganizare a societăților din grupul Enel. Acționarii SAPE au luat act de acest memorandum în AGEA din 28 octombrie și au aprobat o Hotărâre în acest sens.

SAPE are acţionar unic Statul Romȃn, prin Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, și deține participații la societățile grupului Enel din România, după cum urmează: Enel Energie Muntenia – 10% din capitalul social, E-Distribuție Muntenia – 10%, E-Distribuție Banat – 24,87%, E-Distribuție Dobrogea – 24,9%, Enel Energie – 37%.

Într-o ședință ce a avut loc tot în luna octombrie, acționarul SAPE – Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – a aprobat achiziția serviciilor având ca obiect consultanță, asistență și reprezentare juridică a SAPE în procesul de reorganizare a societăților din România ale Grupului Enel, potrivit Hotărârii AGOA.

Potrivit E-nergia.ro, reprezentanții Enel nu fac precizări cu privire la procesul de reorganizare, motivând că este unul confidențial.

Este posibil să se ia în calcul o fuziune a celor  trei companii de distribuție ale Enel: E-Distribuție Banat, E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Muntenia Sud, la fel cum procedează Electrica, care din ianuarie 2021, va avea o singură societate de distribuție care se va numi Distribuție Energie Electrică România.

Enel România, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, este prezent pe piața din România din 2005, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Grupul are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de circa 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *