Enel a pregătit rețeaua electrică din Corbeanca pentru contorizare inteligentă

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel a pregătit rețeaua electrică din Corbeanca pentru contorizare inteligentă

Enel Distribuţie Muntenia anunță finalizarea lucrărilor de modernizare a reţelei de medie și joasă tensiune în comuna Corbeanca, județul Ilfov. Investițiile sunt în valoare de peste 3.5 milioane de lei și se încadrează în planul anual de investiții menite să crească confortul clienților, se precizează într-un comunicat al companiei.

contor inteligent

Timp de 5 luni, Enel Distribuție Muntenia a desfășurat în județul Ilfov lucrări de modernizare a rețelei din comuna Corbeanca, cu scopul de a îmbunătăți calitatea serviciului de distribuție de energie electrică. Astfel, aproximativ 8.5 km de rețea de medie tensiune și peste 13 km de rețea de joasă tensiune au fost modernizați sau înlocuiți. De asemenea, s-au executat lucrări de înlocuire a branșamentelor pentru aproximativ 2000 de gospodării, s-au realizat puncte noi pentru telecontrol și au fost montate 3 posturi de transformare noi, pentru a asigura un nivel optim de tensiune, dimensionat conform necesităților actuale de consum. În plus, rețeaua a fost pregătită în vederea unei montări ulterioare de contoare inteligente, care vor aduce chiar mai multe beneficii de eficiență clienților.

Astfel, aproximativ 5000 de gospodării din zona localităților Buftea, Tamași, Corbeanca, Petrești, Ostratu și Mecheaua, beneficiază astăzi de un serviciu de distribuție a energiei electrice mult îmbunătățit. “Datorită acestor lucrări, rețeaua va fi mai stabilă și nivelul de tensiune va fi conform cu nevoile de consum ale clienților. În plus, datorită sistemului de gestiune de la distanță a rețelei – Telecontrol, în cazul unui incident ce afectează rețeaua de medie tensiune, durata de realimentare va fi mult scurtata, nemaifiind necesară deplasarea la fața locului a unei echipe. Astfel, atât numărul cât și durata deranjamentelor în această zonă vor scădea semnificativ. Pe viitor, pe măsură ce contorizarea inteligentă va fi și ea implementată la scară largă, clienții vor putea beneficia, cu adevărat, de o rețea digitală, care permite atât citirea automată a contorului, cât și accesul clienților la o serie întreagă de informații ce îi pot ajuta la eficientizarea consumului de energie”, susțin reprezentanții Enel Distribuție.

În această perioadă, Enel Distribuție Muntenia mai desfășoară lucrări de modernizare a branșamentelor în comuna Mogoșoaia.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *