Enel, prima centrală în Uruguay

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel, prima centrală în Uruguay

Enel Green Power (EGP) a finalizat și conectat la rețea parcul eolian Melowind, prima centrală a companiei în Uruguay. Facilitatea de 50 MW se află în zona Cerro Largo, la aproximativ 320 de kilometri de capitala Montevideo.

„Suntem mândri să anunțăm că am început generarea de kilowați-oră în Uruguay”, a declarat CEO-ul Enel Green Power Francesco Venturini. „Uruguay se potrivește perfect cu strategia noastră de dezvoltare, deoarece este o țară care înregistrează creștere atât economică, cât și a populației, beneficiază de resurse abundente de energie și are un cadru de reglementare stabil. Țara își propune să-și diversifice mixul de generare și să extindă utilizarea resurselor energetice locale de azi și până în anul 2030, iar energia noastră curată va contribui la atingerea acestui obiectiv.”

Enel Green Power a investit aproximativ 98 de milioane de dolari americani în construcția centralei Melowind. Centrala poate genera mai mult de 200 GWh de electricitate pe an – egal cu nevoia de consum a circa 74.000 de gospodării locale.
Energia electrică produsă de Melowind va fi vândută companiei electrice de stat UTE (Administración Nacional de Usinas y Trasmisiones Eléctricas), care gestionează transportul, distribuția și vânzarea de energie electrică în Uruguay, în conformitate cu un contract de achiziție a energiei (PPA) pe o durată de 20 de ani, care a fost semnat înainte de construcția centralei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *