Enel se asigură că respectă toate modificările legislative succesive: Vom emite, recalculate, facturile ce includ compensări

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Energie Electrica si termica Enel se asigură că respectă toate modificările legislative succesive: Vom emite, recalculate, facturile ce includ compensări

Companiile Enel Energie și Enel Energie Muntenia anunță că vor emite, recalculate, facturile ce conțin schema de compensare la electricitate, pentru a reflecta modificările legislative succesive.

Clienții eligibili ai celor două companii ale Enel beneficiază de prevederile schemei de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale în sezonul rece 2021-2022, fapt reflectat și în facturile emise în lunile decembrie și ianuarie, aferente perioadei de consum noiembrie, decembrie și parțial ianuarie. Pentru consumurile care s-au încadrat în schema de compensare la energie electrică, cele două companii de furnizare din cadrul Enel vor storna facturile deja emise cu schema de sprijin, pentru a reflecta pe deplin modul de calcul menționat în actele legislative, în contextul modificării succesive a acestora, potrivit unei informări transmise de Enel. În comunicat nu se precizează, însă recalcularea facturilor s-a impus pentru a se aplica TVA-ul, aspect clarificat în normele care au apărut abia în decembrie anul trecut.

Astfel, facturi emise de Enel Energie și Enel Energie Muntenia în lunile decembrie și ianuarie, aferente consumurilor perioadei noiembrie 2021 – ianuarie 2022, ce conțin schema de compensare pentru consumul de energie electrică, au început să fie stornate încă de săptămâna trecută. Ulterior, cei doi furnizori vor emite facturile recalculate aferente perioadei menționate, se precizează în informare.

Pentru clienții beneficiari ai schemei de compensare la electricitate care au plătit facturile în cauză, furnizorii Enel vor scădea valoarea acestor facturi din valoarea celor emise pe baza metodei de calcul ajustate.

Furnizorii Enel depun toate eforturile pentru a reflecta în facturi beneficiile acordate prin schema de compensare și își asigură clienții că vor continua să aplice acest sprijin, în conformitate cu reglementările în vigoare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.