Enel vinde 50% din Enel Green Power Australia către Inpex Corporattion

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel vinde 50% din Enel Green Power Australia către Inpex Corporattion

Enel S.p.A., acționând prin filiala sa deținută integral, Enel Green Power S.p.A., a semnat un acord cu INPEX Corporation pentru vânzarea a 50% din cele două entități care dețin toate activitățile Grupului în Australia, și anume Enel Green Power Australia Pty Ltd și Enel Green Power Australia Trust (împreună „Enel Green Power Australia”, sau „EGPA”), în prezent deținute în totalitate de EGP, ceea ce le evaluează în proporție de 100 % la aproximativ 400 milioane euro , din care aproximativ  140 milioane euro datorii, potrivit unui comunicat de presă. 

Acordul este în conformitate cu actualul Plan Strategic actual al Enel, care prevede implementarea de parteneriate în anumite arii de business și zone geografice pentru a stimula crearea de valoare.

La încheierea tranzacției se așteaptă ca EGP și INPEX să controleze în comun EGPA și să supervizeze actualul portofoliu de energie verde al companiei și să continue să își dezvolte proiectele  în desfășurare, vizând creșterea capacității instalate a EGPA. Astfel, EGPA va continua să conducă tranziția energetică în derulare în Australia, accelerându-și contribuția pentru atingerea obiectivului Net Zero al țării.

În plus, se așteaptă ca tranzacția să genereze un efect pozitiv asupra datoriei nete consolidate a Grupului de aproximativ 145 de milioane de euro asociate cu participația de 50% vândută de EGP care urmează să fie contabilizată în 2023, fără ca această sumă să includă aproximativ 203 milioane de euro ca datorie netă deconsolidată în 2022, deoarece EGPA a fost deja clasificată ca „deținută în vederea vânzării”.

Închiderea vânzării este supusă anumitor condiții prealabile uzuale pentru acest tip de tranzacții, inclusiv obținerea aprobării din partea Australian Foreign Investment Review Board și a autorităților antitrust competente.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *