Enel vinde 50% din Enel Green Power Hellas către Macquarie Asset Management

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel vinde 50% din Enel Green Power Hellas către Macquarie Asset Management

Enel, prin filiala deținută integral, Enel Green Power, a semnat un acord cu Macquarie Asset Management, prin intermediul Macquarie Green Investment Group Renewable Energy Fund 2 („MGREF2”), pentru vânzarea a 50% din Enel Green Power Hellas („EGPH”), filiala de energie regenerabilă a EGP în Grecia, pentru o sumă totală de aproximativ 345 de milioane de euro, ceea ce o evaluează în proporție de 100 % la aproximativ 980 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al grupului Italian.

La finalizarea tranzacției, EGP și Macquarie Asset Management vor încheia un acord de acționariat care prevede controlul comun al EGPH pentru a co-gestiona portofoliul actual de energie verde al companiei, alături de continuarea proiectelor planificate, sporind și mai mult capacitatea instalată.

Tranzacția ar urma să genereze un efect pozitiv total de aproximativ 345 de milioane de euro asupra datoriei nete consolidate a Grupului, corespunzător participației de 50% vândute de EGP, care urmează să fie contabilizată în 2023; nu sunt incluse în acest scenariu aproximativ 400 de milioane de euro datorie netă deconsolidată în 2022, deoarece EGPH era deja clasificată ca „deținută în vederea vânzării”. Mai mult, tranzacția este de așteptat să genereze un impact pozitiv de aproximativ 390 de milioane de euro asupra EBITDA curent și raportat de Grup pentru 2023, se precizează în comunicat.

Finalizarea vânzării, care este estimată pentru ultimul trimestru al anului 2023, este supusă unor condiții prealabile uzuale pentru acest tip de tranzacții, inclusiv autorizarea din partea autorităților antitrust competente.

EGPH operează 59 de centrale cu o capacitate instalată totală de 482 MW care produc energie eoliană, solară și hidroelectrică, precum și șase proiecte solare în construcție, cu o capacitate totală de 84 MW. EGPH dezvoltă, de asemenea, un portofoliu de proiecte eoliene și solare, alături de extinderea activităților sale în proiecte de stocare și hibride.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *