Enel vine cu tenologia vehicle-to-grid în hub-ul V2G din Olanda

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel vine cu tenologia vehicle-to-grid în hub-ul V2G din Olanda

Atunci când vehiculele Mitsubishi Outlander PHEV nu sunt utilizate, acestea pot fi conectate la staţiile V2G ale Enel, pentru a consuma sau pentru a distribui la cerere energie în rețeaua energetică națională, cu scopul de a stabiliza fluxurile de energie electrică din rețea. Platforma “Vehicule Integrate în Rețea GIVe™” care aparține companiei Nuvve din California, controlează fluxul de energie către și dinspre autoturisme, asigurând necesarul de consum pentru conducătorul auto și optimizând energia electrică disponibilă pentru rețea. Cu ajutorul maşinilor hibride de tip plug-in Mitsubishi, fluxurile duale de energie activate de încărcătoarele Enel V2G și gestionate în cadrul platformei de agregare Nuvve vor transforma hub-ul într-un participant activ la sistemul de management al energiei din Olanda.

Enel a demarat instalarea a 10 staţii de încărcare de tip vehicle-to-grid (V2G), de 10 kW fiecare, în cadrul proiectului pilot V2G din Olanda lansat de NewMotion, lider pe piața furnizorilor europeni de soluții inteligente pentru încărcarea vehiculelor electrice. Acest proiect implică instalarea staţiilor V2G ale Enel cu o capacitate totală de 100 kW, în spații comerciale și private din apropierea oraşului Amstedam. Alți parteneri ai proiectului sunt compania japoneză Mitsubishi Motors Corporation, care va furniza 10 SUV-uri hibride model Outlander PHEV plug-in, dar și operatorul de rețea olandez TenneT.

NewMotion, o filială deținută integral de grupul energetic global Shell, este un lider de piață în tehnologia de încărcare a mașinilor electrice, cu o rețea europeană care depășește 50.000 de staţii de încărcare în 25 de țări și o aplicație care ajută șoferii de vehicule electrice să identifice staţiile de încărcare disponibile, estimând în timp real costul încărcării vehiculului.

Enel este partener al primului hub comercial V2G, lansat la nivel mondial în Danemarca în 2016. Hub-ul este compus, astăzi, din 24 de staţii Enel V2G, cu o capacitate totală de 240 kW.

Enel este o companie energetică multinațională, jucând un rol important pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Este cea mai mare companie de utilități din Europa după capitalizarea de piață și una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat. Grupul activează în peste 30 de țări din întreaga lume și produce energie electrică printr-o capacitate gestionată de peste 85 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, gestionează deja o capacitate de 39 GW din surse care includ energia eoliană, solară, geotermală, biomasă și hidroenergie, provenite din centrale aflate în Europa, America, Africa, Asia, și, recent, Australia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *