Enel X, lansare în America. Noile stații JuiceBox Level 2 pot încărca mașini electrice de până la 14 ori mai rapid decât un încărcător standard

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel X, lansare în America. Noile stații JuiceBox Level 2 pot încărca mașini electrice de până la 14 ori mai rapid decât un încărcător standard

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a lansat următoarea generație de stații inteligente de încărcare EV pentru a accelera adoptarea vehiculelor electrice și pentru a sprijini decarbonizarea sectoarelor de energie și transport.

Linia de produse din America de Nord are la bază încărcătorul vârf de gamă, JuiceBox® 40, care deține statutul de cel mai bine vândut produs de acest tip pe Amazon în ultimii cinci ani și include o suită de stații de încărcare noi: JuiceBox 32, 40, 48 și 80, potrivit unui comunicat al companiei.

Noile stații de încărcare inteligente JuiceBox Level 2 oferă viteză, performanță și valoare pentru afacerile șoferilor de mașini electrice, producătorii auto și companiile de utilități. Compatibile cu toate vehiculele electrice de pe piață, acestea pot încărca mașini electrice de până la 14 ori mai rapid decât un încărcător standard de nivel 1. Noile stații de încărcare inteligente JuiceBox vin, de asemenea, cu specificații actualizate, inclusiv standarde deschise OCPP și OpenADR, gestionare încorporată de cablu și blocare de securitate, configurarea ușoară a Bluetooth, WiFi îmbunătățit prin JuiceRouterTM, LED-uri dinamice pentru a afișa conectivitatea și comportamentul de încărcare, precum și accesul la programul JuiceNet® Green al Enel X pe teritoriul SUA, care anterior era disponibil doar în California.

Noile soluții JuiceStandTM și JuicePedestalTM adaugă flexibilitate noii linii de produse cu mai multe opțiuni de instalare, montare și gestionare a cablurilor, precum cablurile retractabile pentru spațiile de birouri, locuințe cu mai multe unități și alte utilizări comerciale.

Platforma IoT a Enel X, JuiceNet, este acum disponibilă în patru variante – Home, Business, Enterprise și Utility. Aceasta oferă o experiență personalizată de încărcare inteligentă pentru utilizatorii rezidențiali, întreprinderile mici și mijlocii, companiile mai mari și furnizorii de energie. JuiceNet oferă capacități adaptate fiecărui segment de clienți și face încărcarea accesibilă pentru toți, gestionând cererea de încărcare, oferind flexibilitate în timp real și ajutând rețeaua să devină mai curată, mai ieftină și mai fiabilă. Platforma de încărcare inteligentă JuiceNet reduce, de asemenea, costul total al deținerii de mașini electrice prin programele de rețea, recompensând clienții cu JuicePoints și stimulente pentru infrastructură.

„Pe măsură ce deținerea de vehicule electrice și generarea de energie regenerabilă continuă să crească, este nevoie tot mai mult de soluții inteligente de tarifare care să ajute comunitățile să atingă obiective de energie curată și emisii zero în transport într-un mod mai eficient și mai rentabil, folosind vehiculele electrice ca active de rețea”, a spus Giovanni Bertolino , Head of e-Mobility pentru Enel X America de Nord. „Am demonstrat că putem realiza încărcare inteligentă la scară mare, cu bateria noastră virtuală de 40 MW din California și așteptăm cu nerăbdare să extindem noi oportunități de piață pentru integrarea vehiculelor în rețea cu această nouă linie de produse.”

Enel X oferă stații de încărcare complet conectate, receptive la rețea, care permit businessurilor să-și maximizeze investițiile în infrastructura pentru vehiculele electrice. Concepute pentru rezistență, fiabilitate și eficiență, noile stații comerciale de încărcare oferă o varietate de configurații rentabile care pot fi montate pe perete sau la sol. JuicePedestal și JuiceStand reprezintă o infrastructură comercială de încărcare multifuncțională, cu compatibilitate universală pentru vehiculele electrice și sunt perfecte pentru clădirile de birouri, clădirile cu mai multe unități locative și flotele de vehicule electrice. La un preț accesibil, JuicePedestal și JuiceStand oferă mai multe opțiuni de plată. În plus, linia extinsă de produse a Enel X include acum JuicePump, un încărcător rapid de 50 kilowați DC, care este potrivit pentru clienții comerciali precum flotele de vehicule electrice. Și noul JuiceRouter va asigura conectivitate pentru toate stațiile comerciale din zonele cu semnale WiFi slabe.

Odată cu introducerea noii infrastructuri comerciale de încărcare inteligentă, Enel X instalează 50 de noi unități JuiceBox Pro 32 pe 25 JuicePedestals la Stadionul Gillette, noua casă a New England Revolution și a câștigătorilor a șase ediții de Super Bowl, New England Patriots din Foxborough, Massachusetts. Aceste noi instalații vor sprijini inițiativa de consultanță energetică mai largă a Enel X pentru stadion, în calitate de partener oficial de energie al Kraft Sports + Entertainment.

„Kraft Sports + Entertainment apreciază foarte mult operațiunile sustenabile, iar aceste noi stații de încărcare a vehiculelor electrice vor permite jucătorilor și oaspeților să își încarce vehiculele electrice prin cele mai curate surse de energie posibile”, a declarat Murray Kohl, vicepreședinte de vânzări pentru Kraft Group. „Așteptăm cu nerăbdare să continuăm relația noastră cu Enel pentru a continua să oferim vizitatorilor resurse sustenabile.”

Enel X, cel mai important furnizor de soluții de integrare a vehiculelor electrice la rețea (Vehicle Grid Integration -VGI), conform Navigant, a avut un avânt puternic împreună cu furnizorii de energie electrică din regiunile în care există obiective ambițioase cu energie neutră din punct de vedere al utilizării carbonului. De curând, Enel X a adăugat două companii de utilități din statul Washington, precum și Hawaiian Electric Companies în portofoliul său de peste 20 de parteneri de utilități din SUA. În plus, Enel X face parte din programul Charging Forward al DTE Energy, care oferă stimulente importante pentru infrastructura vehiculelor electrice și încurajează clienții DTE să își încarce vehiculele electrice în afara orelor de vârf pentru a ajuta la echilibrarea cererii pe rețeaua electrică.

„DTE Energy și-a stabilit recent obiectivul de a avea emisii zero de carbon până în 2050, pentru a susține cu tărie mișcarea de adopție a transportului electric. DTE a lansat, de asemenea, programul Charging Forward pentru a aduce beneficiile transportului electric tuturor clienților noștri, sprijinind implementarea infrastructurii de stații de încărcare a vehiculelor electrice”, a declarat Camilo Serna, vicepreședintele DTE pentru strategia corporativă. „Prin programul nostru Charging Forward, clienții rezidențiali și de business ai DTE se pot califica pentru stimulente pentru domiciliu și pentru stații de încărcare comercială, JuiceBox fiind o opțiune calificată.”

 În prezent, în SUA, 23 de state au implementat obiective de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră la nivel național, semnalând un angajament tot mai mare față de un viitor cu emisii de carbon zero nete. Investiția continuă a Enel X în soluții de mobilitate electrică, cu o gamă evoluată de produse, inclusiv cea mai vândută stație de încărcare pentru locuințe de pe piață și extinderea continuă a partenerilor din rândul producătorilor de echipamente originale (original equipment manufacturer – OEM), utilităților și businessurilor, sprijină o cale duală de decarbonizare și grăbește progresul către viitorul cu emisii zero.

Enel X este linia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, locuințe, industrii și mobilitate electrică. Enel X deține poziția de lider în cadrul programelor de echilibrare a rețelelor prin managementul consumului la nivel global, cu peste 6 GW de capacitate de răspuns la cerere, gestionată și repartizată în prezent în America Centrală, de Sud și de Nord, Europa, Asia și Oceania. Tehnologia stației de încărcare a vehiculelor electrice ale Enel X, numită JuiceBox® și platforma JuiceNet®, asigură o gestionare inteligentă a încărcării vehiculelor electrice și a altor instalații de stocare a energiei distribuite. Enel X operează peste 60.000 de puncte de încărcare inteligente pentru vehicule electrice în 20 de țări.

Enel X din America de Nord are în jur de 3.700 de clienți de business, care acoperă peste 10.400 de locații, reprezentând aproximativ 4,7 GW de capacitate de răspuns la cerere și peste 20 de proiecte operaționale de stocare după contor. Software-ul inteligent de optimizare DER al companiei este conceput pentru a analiza datele din factura de energie și utilități în timp real, pentru a îmbunătăți performanțele și pentru a gestiona activele de energie distribuită.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *