Enel X – partener gold al CDP pentru soluțiile de energie regenerabilă

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel X – partener gold al CDP pentru soluțiile de energie regenerabilă

Enel X, divizia de servicii și produse energetice avansate a Grupului Enel a aderat la organizația non-profit CDP – Disclose Insight Action („CDP”) în calitate de furnizor Gold acreditat pentru  soluții de energie regenerabilă. Parteneriatul semnat de cele două entități vizează îmbunătățirea accesului companiilor la soluțiile de energie regenerabilă.

În calitate de Gold Accredited Solutions Provider al CDP, Enel X își propune să-și extindă prezența în rândul companiilor cărora le poate furniza consultanță pentru soluțiile de energie sustenabilă.

„Acest parteneriat subliniază rolurile noastre în crearea unei economii prospere și durabile, în cadrul luptei globale împotriva schimbărilor climatice”, a declarat Francesco Venturini, CEO al Enel X. „Avem nevoie de parteneriate eficiente de acest fel dacă vrem să avansăm cu decarbonizarea: ne vom concentra toate eforturile împreună cu CDP în vederea creșterii oportunităților oferite companiilor în a-și dovedi sustenabilitatea operațiunilor pe care le întreprind cu scopul de a construi o comunitate mai curată pentru toți.”

Enel X se bazează pe echipe specializate de ingineri și consilieri care pot ajuta companiile să-și planifice strategii personalizate de consum de energie sustenabilă, care se combină perfect cu orice tip de afacere. De la strategie și implementare, până la optimizare, Enel X oferă clienților săi servicii care includ consultanță cu privire la contractele de achiziție a energiei electrice (PPA), strategia de energie regenerabilă, stabilirea unui plan pentru procesele de decarbonizare, contabilizarea carbonului și implicarea părților interesate. În acest fel, Enel X ajută companiile să integreze comportamente mai sustenabile în strategia lor corporativă, să obțină indicatori economici favorabili și să-și consolideze imaginea în ochii consumatorilor din ce în ce mai conștienți de mediu.

Parteneriatul creează condiții favorabile pentru o economie prosperă și durabilă. CDP, o organizație globală non-profit care desfășoară activități de pionierat în ceea ce privește publicarea de date legate de mediu, a urat bun-venit companiei Enel X în rețeaua sa de parteneri Gold, având în vedere misiunea comună de a sprijini companiile în reducerea amprentei de carbon. Enel X își va pune în valoare expertiza energetică și va încuraja companiile să își gestioneze impactul asupra mediului într-o manieră mai prudentă, mai conștientă și mai inteligentă mulțumită soluțiilor sale inovatoare și sustenabile.

Enel X va avea un rol relevant în cadrul acestui parteneriat, în condițiile în care este un jucător de frunte în ceea ce privește soluțiile de energie sustenabilă, ajutându-și clienții să asigure aproximativ 2.800 MW din PPA-uri în ultimii trei ani și 60.000.000 MWh de energie regenerabilă în ultimii 16 ani la nivel global prin intermediul platformei proprii Energy Exchange. Această platformă îi ajută pe participanții de pe piață să cumpere și să vândă energie, într-un mod mai rapid și mai eficient, prin digitalizarea tranzacțiilor (https://www.enelx.com/en/smart-business/digital-solutions/energy-exchange).

„Suntem încântați să întâmpinăm compania Enel X în calitate de partener Gold al CDP în ceea ce privește energia regenerabilă. Acest parteneriat va aduce expertiză extrem de apreciată pentru mai multe mii de companii care folosesc CDP pentru a-și disemina propriile date și a fi consiliate pentru a-și crește gradul de utilizare a energiei regenerabile, ceea ce este esențial pentru accelerarea tranziției către o economie cu zero emisii, aliniată la ținta de 1,5° C. Suntem încrezători în ceea ce privește capacitatea Enel X de a sprijini companiile să implementează strategii mai ambițioase de energie regenerabilă”, a declarat Paul Robins, șeful pentru Parteneriate Corporative din cadrul CDP.

CDP este o organizație globală non-profit care gestionează sistemul care face publice datele de mediu pentru companii, orașe, state și regiuni din toată lumea. Organizația lucrează cu 590 de investitori cu active de 110 trilioane de dolari SUA, valorificând puterea investitorilor și a cumpărătorilor pentru a motiva companiile să dezvăluie și să gestioneze impactul lor asupra mediului. Peste 9.600 de companii, cu mai mult de 50% din capitalizarea pieței globale, au făcut publice date de mediu prin intermediul CDP în 2020; acestora li se adaugă 940 de orașe, state și regiuni. Complet aliniat cu TCFD , CDP deține cea mai mare bază de date cu informații de mediu din lume, iar scorurile CDP sunt utilizate pe scară largă pentru a lua decizii de investiții și achiziții care au în vedere o economie zero, sustenabilă și rezilientă.

Enel X și CDP vor promova împreună transparența datelor privind performanța de mediu și implementarea măsurilor care se așteaptă să determine o utilizare mai sustenabilă a energiei de-a lungul întregului lanț de aprovizionare.

Enel X este divizia de afaceri globală a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, locuințe, industrii și mobilitate electrică. Compania este lider mondial în sectorul soluțiilor energetice avansate, gestionând servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie pentru aproximativ 6 GW la nivel global și are 124 MW de capacitate de stocare instalată la nivel mondial, fiind un jucător de top în sectorul mobilității electrice cu aproximativ 175.000 de puncte de reîncărcare publice și private pe tot globul . Enel X proiectează și dezvoltă soluții axate pe principiile sustenabilității și economiei circulare pentru a oferi oamenilor, comunităților, instituțiilor și companiilor un model alternativ care respectă mediul și integrează inovarea tehnologică în viața de zi cu zi.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *