Enel X și Arrival încep testarea autobuzului pe baterii. În Italia

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel X și Arrival încep testarea autobuzului pe baterii. În Italia

Enel X, filiala Enel dedicată produselor și serviciilor inovatoare, împreună cu Arrival (NASDAQ: ARVL), pionierul unei noi metode unice de proiectare și producere a vehiculelor electrice (VE) de către microfabrici locale, au încheiat un parteneriat pentru a testa autobuzul electric pe bază de baterii cu emisii zero în Italia.

Scopul este stimularea creșterii transportului public electrificat la nivel global cu ajutorul soluțiilor din ce în ce mai performante și competitive.

Sursă foto: Enel X

Potrivit unui comunicat al grupului italian, testele vor fi efectuate de Enel X pe baza unei matrice de analiză dezvoltată intern, pentru a evalua toate caracteristicile principale ale autobuzului Arrival. Testele vor fi efectuate în Italia, pe circuitul Vallelunga, unde vor fi folosite și serviciile și soluțiile avansate de încărcare ale Enel X Way pentru încărcarea vehiculelor. Succesul acestor teste va fi un element cheie pentru ca Enel să includă autobuzul Arrival în portofoliul său de soluții globale de electrificare.

„Parteneriatul cu Arrival este un alt pas important pentru atingerea obiectivelor noastre de electrificare la nivel global a transportului public. Autoritățile din transportul public se confruntă cu provocări semnificative în a transforma orașele în unele mai inteligente și mai sustenabile. Prin faptul că oferim soluțiile noastre de transport public, la pachet cu mulți ani de experiență globală, noi dorim să acordăm un sprijin solid pentru ca acest lucru să devină realitate”, a declarat Francesco Venturini, CEO al Enel X. „Autobuzele Arrival sunt o soluție fiabilă. Sunt un mijloc de transport avansat din punct de vedere tehnologic care, dacă este integrat în oferta noastră de valoare, poate oferi operatorilor și utilizatorii finali cea mai bună experiență posibilă pentru clienți.”

„Suntem foarte încântați să colaborăm cu Enel X și Enel X Way pentru a ajuta operatorii de autobuze și orașele din întreaga lume în timp ce accelerează procesul de tranziție către vehiculele electrice, și astfel aerul rămâne mai curat în orașele noastre”, a declarat Avinash Rugoobur, Președintele Arrival. „Autobuzul nostru electric își propune să stabilească noi standarde privind experiența pasagerilor, reducând în același timp costurile pentru operatori. Prin fabricarea vehiculelor noastre în microfabrici locale, promovăm o tranziție ecologică globală care este corectă, creând locuri de muncă chiar în comunitățile locale, folosind furnizori locali și construind vehicule proiectate pentru piețele locale.”

Parteneriatul va permite Enel X să-și consolideze oferta sa către autoritățile de transport public la nivel global, oferind un impuls major pentru a-și atinge obiectivul Enel de a introduce pe piață 20.000 de autobuze electrice până în 2030. Astăzi, Enel X este cel mai mare furnizor de soluții de e-Bus din lume în afara Chinei. În prezent operează peste 3.200 de autobuze electronice la nivel global. Soluția Enel X de e-Bus este modulară și personalizabilă în funcție de nevoile specifice ale clientului și este oferită prin diferite modele de afaceri care includ, printre altele, opțiuni de leasing. Include o mare varietate de produse și servicii, inclusiv un serviciu complet la cheie („e-Bus as a Service”). Soluția completă la cheie poate include: suport amplu de proiectare, vehicule, opțiuni de finanțare, închiriere de baterii („Battery as a Service”), platforme personalizate de sisteme de management (inclusiv software de încărcare inteligentă dezvoltat intern), soluții de infrastructură de încărcare oferite de Enel X Way, construcția de depozite, surse de energie regenerabilă, integrarea centralelor electrice virtuale, inclusiv scheme de răspuns la cerere și servicii de mobilitate inteligentă.

Arrival a atins recent o etapă cheie a certificării UE și a primit aprobarea europeană pentru întregul vehicul (EUWVTA), marcând un pas esențial pentru ca autobuzele Arrival să transporte pasageri pe drumurile publice din Marea Britanie și Europa. Cererea de tehnologie cu emisii zero este în creștere la nivel global, determinată de consumatori, guverne și investitori. Compania dorește să impulsioneze o tranziție ecologică și să transforme orașele în locuri mai bune pentru a trăi, prin dezvoltarea ecosistemelor de mobilitate cu adevărat sustenabile și echitabile, creând aer curat pentru comunitățile din întreaga lume.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *