ENEL X și Here Technologies au lansat o hartă a mobilității în Italia

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic ENEL X și Here Technologies au lansat o hartă a mobilității în Italia
  • Prin City Analytics – Mobility se furnizează agențiilor guvernamentale italiene indicatori de mobilitate pentru a sprijini analiza măsurilor de izolare împotriva COVID-19, contribuind astfel la implementarea politicilor de recuperare

Pentru a sprijini răspunsul la situația de urgență cauzată de COVID-19, Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, și HERE Technologies, lider global în domeniul serviciilor de cartografiere și date geografice, au lansat „City Analytics – Harta Mobilității ”, o soluție big-data care estimează variațiile deplasărilor publicului și kilometrii parcurși la nivel național, regional și în zonele municipale din Italia.

Soluția este o completare la suita City Analytics, creată de Enel X pentru agențiile guvernamentale și planificarea urbană.

Serviciul mapează macro-fluxuri de mișcări pe teritoriul italian, la nivel regional, provincial și municipal, pe baza analizei datelor anonimizate și agregate din vehicule conectate, hărți și sisteme de navigație, produse cu ajutorul conexiunilor cu datele de locație din aplicații mobile și informațiile publice ale agențiilor guvernamentale, se precizează într-un comunicat al Enel.

Prelucrarea datelor generează o serie de indicatori cheie:

•        modificarea procentuală a numărului de călătorii într-o zonă, comparativ cu media ponderată din ianuarie 2020, cu abordări regionale, provinciale și municipale agregate;

•        variația procentuală zilnică în totalul kilometrilor parcurși, comparativ cu media ponderată din ianuarie 2020, cu abordări regionale, provinciale și municipale agregate;

•        vizualizarea procentuală zilnică a zonelor parcurse de la intrarea și ieșirea fiecărui municipiu, provincie, regiune;

•        matrice de origine/ destinație care indică procentul călătoriilor săptămânale între regiuni, între provincii și între municipalitățile principale.

 „Noua versiune a City Analytics este un instrument inovator dezvoltat pentru a răspunde nevoilor agențiilor guvernamentale care se ocupă de starea de urgență”, a spus Francesco Venturini, Head of Enel X. „Mulțumită colaborării cu HERE Technologies am oferit țării o soluție eficientă pentru evaluarea fluxurilor de mobilitate de pe întreg teritoriul, care poate fi utilizată pentru a planifica faza de redresare.”

„HERE Technologies este hotărâtă să-și utilizeze expertiza în localizare în lupta împotriva pandemiei globale de coronavirus. Împreună cu Enel X, sperăm să ajutăm țara să izoleze și să controleze răspândirea coronavirusului, protejând în același timp viața privată a italienilor”, a declarat Edzard Overbeek, CEO al HERE Technologies.

Datele pot fi consultate gratuit până pe 31 mai 2020, de către organele administrației centrale și locale, de către guvernele locale afectate și de către Departamentul de Protecție Civilă pe portalul Enel X YoUrban. Acestea pot fi utilizate pentru a înțelege mai bine impactul măsurilor de izolare împotriva COVID-19, pentru a identifica zonele care au nevoie de mai mult sprijin în implementarea acestor măsuri și pentru a analiza, cu ajutorul datelor, revenirea treptată la normal odată ce pandemia s-a încheiat. Pe lângă instituțiile guvernamentale, publicul va putea accesa și datele privind fluxurile zilnice de mobilitate prin tabloul de bord de pe site-ul web Enel X și să sprijine în mod activ guvernele locale într-o perioadă atât de provocatoare pentru Italia. Panoul de bord poate fi accesat la https://www.enelx.com/it/it/smart-city/soluzioni/soluzioni-smart-city/city-analytics/dashboard-covid-19.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *