Enel X susține prima competiție dedicată mașinilor electrice

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel X susține prima competiție dedicată mașinilor electrice
  • Compania este furnizorul oficial de soluții de încărcare inteligentă al ETCR, primul campionat mondial dedicat autoturismelor electrice multi-brand

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, va fi furnizorul oficial de soluții de încărcare inteligentă a noului campionat ETCR, primul campionat auto dedicat mașinilor electrice multi-brand, lansat de compania de consultanță sportivă WSC. Începând din martie 2020, Enel X va pune la dispoziție stații de încărcare, ce urmează să fie instalate de-a lungul circuitelor de curse ale campionatului ETCR.

„Prin parteneriatul cu ETCR, ne consolidăm poziția de lider tehnologic în lumea internațională a automobilismului, ca o confirmare a capacității noastre de a proiecta soluții inovatoare, perfect adaptabile la nevoile diverse ale campionatelor de curse”, a declarat Francesco Venturini, Head of Enel X. „Colaborările noastre în lumea sporturilor cu motor electric ne permit să dezvoltăm și să testăm noi soluții pentru vehicule electrice de curse, care pot fi apoi replicate pe stradă pentru utilizarea zilnică, cu scopul de a stimula inovația tehnologică în mobilitatea electrică și de a îmbunătăți experiența globală a vehiculelor electrice „

„Enel X este lider în dezvoltarea de strategii și produse pentru mobilitate durabilă la nivel mondial. Suntem cu adevărat mândri să avem sprijinul lor pentru furnizarea de soluții de încărcare special adaptate mașinilor ETCR”, a declarat președintele WSC, Marcello Lotti. „Experiența pe care au acumulat-o deja prin implicarea lor în alte categorii de sporturi cu motor vorbește de la sine și ne bucură perspectiva unei colaborări de lungă durată.”

Această inițiativă se adaugă parteneriatelor pe care Enel X le are deja în vigoare cu FIA Formula E, competiție de monoposturi integral electrice, și cu MotoE, competiție de motociclete 100% electrice. Colaborarea cu ETCR consolidează rolul de lider al Enel X în industria sporturilor cu motor electric, contribuind la extinderea și diversificarea gamei de soluții de încărcare mobilă de mare putere pe care Enel X o dezvoltă pentru competițiile dedicate vehiculelor electrice.

Enel X va furniza două tipuri de stații de încărcare rapidă DC, dezvoltate special pentru campionatul ETCR: un încărcător cu conector unic de 60 kW și un încărcător dublu cu două ieșiri de 60 kW, capabil să livreze 120 kW atunci când este conectată o singură ieșire. Încărcătoarele, încastrate în cutii cu roți personalizate, vor fi complet mobile și vor putea încărca vehiculele ETCR în mai puțin de o oră.

ETCR este noua platformă internațională pentru competiții auto, care implică vehicule electrice modernizate și adaptate pentru curse. ETCR va avea o amprentă globală în Europa, Asia și America, având ca obiectiv organizarea, în următorii trei ani, a altor competitii regionale paralele cu campionatul mondial.

Enel X este linia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, locuințe, industrii și mobilitate electrică. Divizia E-Home a Enel X lucrează pentru a aduce pe piață o nouă generație de produse sustenabile și digitale pentru familii și persoane fizice (energie fotovoltaică și stocare, sisteme HVAC rezidențiale, soluții Smart Home și stații de încărcare a vehiculelor pentru locuințe). În prezent, are peste 4 milioane de clienți rezidențiali activi la nivel global.

ETCR a fost dezvoltat și lansat de WSC Group Limited, fondat în 2000 de Marcello Lotti. WSC activează în industria competițiilor auto ca promotor și deschizător de drumuri. Lucrând împreună cu FIA, WSC a ajutat la reintroducerea  în circuit a campionatelor auto mondiale și europene în perioada 2001-2013. Apoi, în 2014, WSC a lansat TCR, care, în patru ani, a remodelat complet competițiile auto la nivel global.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *