Energon câștigă la Energy Challenge cu “Regândirea panourilor fotovoltaice”

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Energon câștigă la Energy Challenge cu “Regândirea panourilor fotovoltaice”

Echipa Energon, cu proiectul “Regândirea panourilor fotovoltaice”, de la Universitățile Petru Maior Tîrgu Mureş şi Transilvania din Braşov, a câștigat competiția Energy Challenge, ediţia 2018.

Un număr de   9 echipe din 6 centre universitare din Bucureşti, Tîrgu Mureş, Cluj-Napoca, Ploieşti, Arad şi Braşov au luptat pentru trofeul Energy Challenge 2018, premii de circa 7.000 de euro fiind adjudecate de primele trei echipe clasate.

Locul II a fost câștigat de RV TEAM, cu proiectul “Reducerea consumului de energie cu ajutorul pompei de căldură şi biomasei”, de la Universitatea Petrol şi Gaze Ploieşti. Pe locul III s-a clasat Lumos cu “Produs pentru reducerea consumului electric”, de la Universitatea Politehnică Bucureşti.

E.On a oferit următoarele premii: locul I – 3.000 euro, locul II – bilete şi cazare la festivalul Untold și locul III – ceasuri inteligente.

Demn de reţinut este faptul că fiecare echipă înscrisă în competiţie a avut o abordare antreprenorială cu focus pe dezvoltarea durabilă, reflectată simbolic în alegerea lor de a dona o parte din profitul viitoarelor afaceri către organizaţii non-profit care activează în domeniul educaţional sau de îndrumare a copiilor. E.ON a premiat astfel iniţiativa lor şi a donat 3.000 euro, în numele tuturor participanţilor, către Asociaţia Down Mureş, aleasă prin votul majoritar al câştigătorilor, se precizează într-un comunicat al companiei.

Energy Challenge este o competiţie dedicată studenţilor dornici să contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamică și în continuă schimbare a energiei. Competiția a debutat în 2015 pe plan local la Cluj Napoca, iar în 2016 s-a extins şi la Iaşi, antrenând până la acest moment peste 100 de studenţi. Din 2017, competiția se adresează studenților la zi de la toate facultăţile din România, nivelul licenţă şi master.

Partenerii academici ai Energy Challenge sunt: Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Politehnică București, Universitatea Politehnică Timișoara, Universitatea Petru Maior din Tîrgu Mureș, Universitatea din Oradea, Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești. Asociațiile studențești partenere: ASFIC (Asociația Studenților Facultății de Instalații Cluj) și Liga Studenților Universității Tehnice din Cluj Napoca.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.