Energy Strategy Summit 2016, pe 31 mai

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Energy Strategy Summit 2016, pe 31 mai

Richard L. Morningstar, Director fondator și președinte la Globaș Energy Center în cadrul Atlantic Council, fostul trimis special al Departamentului de Stat american pentru chestiuni energetice în regiunea Eurasia, invitat de energynomics.ro, va discuta timp de 3 zile cu liderii administraţiei şi ai mediului de business din România despre priorităţile momentului în ceea ce priveşte securitatea energetică şi acţiunile ce pot fi întreprinse pentru întări rolul României în regiune. Ediția 2015 a Energy Strategy Summit 2016, eveniment organizat de Wing Media Energy Consulting, prin energynomics.ro, va avea o secţiune distinctă dedicate echilibrării necesare dintre interesele naţionale ale României şi rolurile pe care energetica românească trebuie să şi le asume în regiune.

AAEAAQAAAAAAAAQtAAAAJGE5MGYxZGE0LWIwZTAtNDE4Yy1iNzVhLWZiYjg0ZjM4ZTUxZQÎn cadrul Energy Strategy Summit 2016, în data de 31 mai la Snagov, 23 de speakeri de înalt calibru vor lua cuvântul. Ministerul Energiei se apropie de finalul procesului de actualizare a strategiei energetice naţionale, document care datează încă din 2007, anul aderării la Uniunea Europeană și ultima mare consultare în spaţiul public a factorilor decidenţi şi a companiilor din industrie va avea loc la Energy Strategy Summit 2016.

Fost ambasador al SUA în Azerbaijan (2012-2014), Richard L. Morningstar a fost trimis special al Departamentului de Stat american pentru chestiuni energetice în regiunea Eurasia, între 2009 şi 2012. Pe 30 mai, în pre-ziua Energy Strategy Summit 2016, H.E. Richard L.Morningstar va participa la Gas for Europe, o reuniune informală de analiză a riscurilor şi oportunităţilor prezente în sectoarele de ţiţei şi gaze din statele de la Marea Neagră.”10 miliarde de metri cubi de gaze naturale vor veni în Europa prin conducta TAP, ceea ce va întări concurența pe piața europeană. Totuşi, Europa trebuie să mai facă o mulţime de alte lucruri – să construiască interconexiuni, să importe mai mult gaz natural lichefiat, să îşi dezvolte în plus sectorul regenerabile şi instalațiile de stocare, să-şi sporească eficiența energetică etc”, a declarat Richard L. Morningstar, care a fost, de asemenea, şi ambasador la Uniunea Europeană din partea SUA, potrivit energynomics.ro .

Pe 31 mai, Richard L. Morningstar participă la a doua ediţie a Energy Strategy Summit şi la cea de-a 5-a ediţie a Conferinţei “Security in the Black Sea Region. Shared challenges, sustainable future”, organizate de Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazu” în parteneriat cu Universitatea Harvard şi cu Universitatea Naţională de Informaţii din SUA, sub Înaltul Patronaj al Administraţiei Prezidenţiale a României.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *