EnergyFEST 20024. Mesajul ministrului Burduja pentru studenții de la Politehnica București: “Să faceți țara bine! Sunteți cei mai buni dintre cei buni pe care lumea îi are”

Publicat pe Categorii Business, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal EnergyFEST 20024. Mesajul ministrului Burduja pentru studenții de la Politehnica București: “Să faceți țara bine! Sunteți cei mai buni dintre cei buni pe care lumea îi are”
  • Rectorul Mihnea Costoiu a anunțat că se pregătește lansarea Școlii de Energetică Nucleară și se lucrează la o transformare a campusului Politehnica într-un Smart City atât la București, cât și la Pitești

“Să faceți țara bine! Sunteți cei mai buni dintre cei buni pe care lumea îi are. Nu vă oprește nimic. Aveți privilegii, dar și răspunderea să lăsați ceva în urma voastră. Vă rog să vă asumați această răspundere”. Acesta este îndemnul ministrului Energiei Sebastian Burduja pentru studenții UNST Politehnica București și ai Facultății de Energetică. El a deschis POLI EnergyFEST 2024, cel mai mare eveniment dedicat energiei verzi și sustenabilității, care se desfășoară în Campusul POLITEHNICA București, în perioada 14 – 16 martie.

Subliniind faptul “Oamenii sunt cea mai mare valoare a unei țări”, Burduja și-a exprimat speranța că studenții de la Politehnica  București care decid să studieze în alte țări vor revini ca să rămână în România.

Invitat în calitate de Speaker la deschiderea evenimentului, Dorin Chirica, Președintele Consiliului de Administrație al Nuclearelectrica, a prezentat studenților proiectele mari de investiții ale companiei, care – a spus el – vor genera 20.000 de locuri de muncă. Susținem și investim în studenții și absolvenții Facultății de Energetică a Politehnica București, a spus Chirica.

Silvia Vlăsceanu, Director Executiv HENRO, a pledat pentru nevoia de institute de cercetare în domeniul energetic. “Cei ce aveți vocație pentru cercetare și proiectare, vă încurajez să îmbrățișați aceste domenii. Se resimte lipsa insitutelor de cercetare în sectorul energetic”, a spus Vlăsceanu.

Petru Rușeț, Managing Director al Siemens Energy, a precizat: “Politehnica București este un partemer și o sursă de specialiști pentru Siemens Energy. Din cei 1300 angajați ai companiei, peste 30% sunt absolvenți ai Politehnica București”. El a anunțat intenția Siemens de a deschide o zonă de cercetare atât de necesară în domeniu.

„Suntem cea mai mare facultate din țară, oferim toate specializările în domeniu, practică și soluții moderne legate de tranziția verde. Organizăm EnergyFEST 20024 cu scopul de a realiza legături mai strânse între mediul academic, sectorul energetic și autorități”, a spus Diana Robescu, Decan al Facultății de Energetică.

Mihnea Costoiu, Rectorul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, a afirmat: „Dialogul în fața și pentru studenți și societate este foarte important. Mesajul meu pentru companii este să legăm și mai multe parteneriate într-o investiție reciprocă în universitate și studenți”.

Cu ocazia Energy FEST 2024, Rectorul UNST Politehnica București a anunțat că se pregătește lansarea Școlii de Energetică Nucleară.

Alte proiecte dezvoltate de universitate sunt Hub-ul de Hidrogen, transformarea campusului într-un Smart City atât la București, cât și la Pitești. Dorim ca Universitatea Politehnica București să fie independentă energetic. Să avem producție de energie, a spus Costoiu.

EnergyFEST prezintă publicului larg cele mai recente descoperiri tehnologice din domeniul energiei nepoluante! Evenimentul, aflat la a doua ediție, este organizat de UNST POLITEHNICA București și reunește cei mai importanți actori din domeniul energetic, aducând împreună companii de vârf, autorități de reglementare, instituții publice, cercetători și reprezentanți ai mediului academic.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *