ENGIE a mai achiziționat un parc fotovoltaic. Eric Stab, CEO: Vor urma alte dezvoltări în zona de energie verde, care ne vor ajuta să ne construim o poziție puternică în sectorul de energie regenerabilă centralizată

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential ENGIE a mai achiziționat un parc fotovoltaic. Eric Stab, CEO: Vor urma alte dezvoltări în zona de energie verde, care ne vor ajuta să ne construim o poziție puternică în sectorul de energie regenerabilă centralizată
  • Firma de avocatură Schoenherr și Asociații SCA a asistat ENGIE cu privire la toate aspectele juridice în legătură cu această tranzacție

ENGIE Romania anunță că a finalizat achiziția unui parc fotovoltaic operațional, cu o capacitate instalată totală de 5,46 MWp, de la o companie deținută de doi investitori germani. 

Parcul fotovoltaic este amplasat în partea de sud a României, în satul Nenciulești din județul Teleorman. Parcul a fost pus în funcțiune în anul 2014 și, de atunci, a produs ~42 GWh, echivalentul consumului anual de energie electrică a 25.000 de gospodării.

Această achiziție reprezintă un nou pas, după achiziționarea unui parc fotovoltaic cu o capacitate de 9,3 MW în luna decembrie a anului trecut, către atingerea obiectivului de a dezvolta portofoliul companiei de capacitate instalată de energii regenerabile, atât prin creștere organică, cât și prin achiziții, precizează compania.

“Suntem bucuroși să finalizăm această achiziție și, în același timp, dornici să o vedem urmată de alte dezvoltări în zona de energie verde, care ne vor ajuta să ne construim o poziție puternică în sectorul de energie regenerabilă centralizată”, a declarat Eric Stab, Președinte & CEO ENGIE Romania.

ENGIE Romania operează, în prezent, 113 MW de energie regenerabilă în capacități eoliene și fotovoltaice. Anterior acestei achiziții, ENGIE Romania era prezentă pe piața locală de energie regenerabilă, prin operarea a două parcuri eoliene, amplasate în județele Brăila și Galați, și a unui parc fotovoltaic în județul Harghita.

Firma de avocatură Schoenherr și Asociații SCA a asistat ENGIE Romania („ENGIE″) în legătură cu achiziția de la doi investitori germani a unui proiect fotovoltaic cu o capacitate instalată de 5,46 MW, situat în județul Teleorman. Schoenherr a asistat cumpărătorul cu privire la toate aspectele juridice în legătură cu această tranzacție.

„Suntem onorați că am asistat ENGIE în această tranzacție. Ne așteptăm că vom mai vedea și alte mișcări similare ale investitorilor strategici, având în vedere că piața este pregătită să exploreze potențialul României în sectorul energiei regenerabile″ , a declarat Monica Cojocaru, partener Schoenherr și Asociații SCA și coordonatoarea echipei implicate în proiect.

Echipa Schoenherr implicată în proiect a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner, corporate/M&A, energie) și le-a inclus pe Simona Lehniuc (senior attorney at law, corporate/M&A), Simona Chirică (partner, real estate și construcții) și Mădălina Mitan (managing attorney at law, real estate și construcții).

Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie electrică şi servicii energetice. ENGIE Romania este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, ENGIE Building Solutions, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,9 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km, deţin două parcuri eoliene și două parcuri fotovoltaice, cu o capacitate totală de 113 MW, şi au 4.000 de angajaţi.

Schoenherr și Asociații SCA este implicată activ în acordarea de asistență juridică sectorului energiei regenerabile. Firma a lansat recent publicația renew romania, un ghid dedicat investitorilor și dezoltatorilor activi în acest domeniu, menit totodată să faciliteze dialogul între toate părțile interesate din industrie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *