ENGIE România deține noi capacităţi de producere a energiei electrice și termice în cogenerare: CHP Alpin 2003 și CHP Parthis. A deschis 5 sedii secundare și 5 puncte de informare pentru activitatea de furnizare

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii ENGIE România deține noi capacităţi de producere a energiei electrice și termice în cogenerare: CHP Alpin 2003 și CHP Parthis. A deschis 5 sedii secundare și 5 puncte de informare pentru activitatea de furnizare
  • Decizii ANRE de modificare a licențelor pentru includerea noilor investiții

Comitetul de Reglementare al ANRE a decis, la începutul lunii august, modificarea Licenței acordate ENGIE România prin includerea unor noi capacităţi de producere a energiei electrice și termice în cogenerare, respectiv Centrala Micro Cogenerare (CHP) Alpin 2003 SRL și Centrala Micro Cogenerare (CHP) Parthis SRL.

La nivel de Grup, ENGIE este producătorul independent de electricitate nr. 1, cu o capacitate instalată de 114.4GW la nivel global, deţinând la nivel european un parc de cogenerare industrială. În portofoliul ENGIE se află unităţi de cogenerare la numeroase companii din Europa, printre care: Volvo Trucks, Nestle, Total, Peugeot, Michelin etc.

ENGIE România susține cogenerarea, ca soluție de înaltă eficiență. „Cogenerarea este potrivită atât pentru agenţii economici mici, cât și pentru marii consumatori industriali ce utilizează în procesele tehnologice agentul termic (apa caldă, aer cald, abur) sau instalații de răcire. De asemenea soluția este potrivită și în cadrul hotelurilor, spitalelor private sau marilor centre SPA, în general activităților care se desfășoară în două schimburi”, se precizează pe site-ul companiei.

Totodată, ENGIE Romania își prezintă susținerea în decizia de implementare a unui proiect de cogenerare, prin expertiza ei și a afiliaților ei, participând activ la co-finanțarea proiectului (în cazul în care acesta își va demonstra fezabilitatea economică), identificând dimensionarea soluției de co(tri)generare conform nevoilor afacerii tale, realizând un studiul de fezabilitate precum și obținerea avizelor și autorizațiilor proiectului de cogenerare. În faza de construire (abordare de tip EPC/EPC-M sau modulară), ENGIE Romania susține proiectarea (întocmirea specificațiilor tehnice), lucrările de conectare la rețeaua de gaze naturale, electricitate, rețeaua termică, precum și selecția producătorilor de echipamente, potrivit informațiilor postate pe site-ul companiei.

Comitetul de Reglementare al ANRE a mai aprobat o Decizie ce modifică Licenţa pentru activitatea de furnizare a energiei electrice acordată ENGIE România, prin includerea în Condiţiile specifice asociate licenţei a cinci sedii secundare şi a cinci puncte de informare. Prin intermediul acestora, compania poate desfășura activitatea de furnizare a energiei electrice.

Grupul Engie este prezent în Romania în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. Engie Romania deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, Engie Servicii, Alizeu Eolian şi Brăila Winds.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *