Engie se retrage din 20 de țări în următorii 3 ani. Va vinde active de 6 miliarde de euro

Publicat pe Categorii Stiri externe
Prima Pagina Actual Stiri externe Engie se retrage din 20 de țări în următorii 3 ani. Va vinde active de 6 miliarde de euro

Grupul francez de utilităţi Engie a anunţat că se va concentra pe 20 de ţări şi 30 de metropole, ceea ce înseamnă că va ieşi de pe 20 de pieţe în următorii trei ani, conform unui nou plan strategic pentru 2019-2021 conform căruia investiţiile Engie vor viza în special energiile regenerabile, serviciile şi infrastructura, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Directorul general Isabelle Kocher a mai spus că în următorii trei ani Engie va vinde active în valoare de şase miliarde de euro, după ce în perioada 2016-2018 a vândut active din domeniul combustibililor fosili în valoare de aproximativ 14 miliarde euro. Kocher a mai spus că noul plan are drept obiectiv simplificarea structurii Engie, un grup care este prezent în aproximativ 70 de ţări, scrie Reuters.

„Vom da prioritate unui număr de 20 de ţări în care avem deja o bază solidă de mult timp şi pe 30 de zone metropolitane, în special din Asia de Sud-Est şi Africa, regiuni în care avem o prezenţă relativ mică şi care vor garanta creşterea, pentru că au nevoi considerabile” a spus Isabelle Kocher, potrivit Agerpres.

Pe piaţa din România, Engie este prezentă în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *