Eric Stab, Engie, la FOREN 2020: Proiectul extinderii rețelei de gaze seamănă cu legenda Meșterului Malone. Trebuie să fim foarte atenţi să nu facem mai mult rău, plecând de la o intenţie bună

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Eric Stab, Engie, la FOREN 2020: Proiectul extinderii rețelei de gaze seamănă cu legenda Meșterului Malone. Trebuie să fim foarte atenţi să nu facem mai mult rău, plecând de la o intenţie bună

Prezent la FOREN 2020, Eric Stab, directorul general al Engie România,  a atras atenția asupra proiectului extinderii rețelei de gaze care “seamănă cu legenda Meșterului Manole şi trebuie să fim foarte atenţi să nu facem mai mult rău, plecând de la o intenţie bună”.

„Poate fi asemănată situaţia cu legenda Meşterului Manole, pe care toată lumea o ştie, chiar şi străini ca mine. Ştim ce s-a întâmplat cu meşterul Manole şi cu soţia sa, când a încercat să construiască mănăstirea Curtea de Argeş şi a finalizat prin a se sacrifica pe sine, familia sa şi echipa sa. Trebuie să avem mare grijă pe viitor, că avem intenţii bune să construim – construirea unei mănăstiri e o intenţie bună, construirea unei reţele de gaze e o intenţie bună, dar nu trebuie să o facem într-un fel în care să ne autosacrificăm”, a susţinut Stab, citat de Agerpres.

Oficialul Engie a amintit că unele dintre eforturile legislative făcute în acest sens, precum Legea 155/2020 (de modificare a Legii 123/2012) s-ar putea să fie contraproductive şi ar putea duce la inversul efectului scontat, care este dezvoltarea sustenabilă a reţelei de gaze.

„Aud mereu că România nu este suficient de gazeificată, în comparaţie cu alte ţări, că trebuie să se întâmple mult mai multe din acest punct de vedere. Este adevărat, dar nu trebuie să uităm de unde am plecat, de fapt”, a afirmat Eric Stab, potrivit Agerpres. El a precizat că Engie conectează în jur de 50.000 – 60.000 de noi consumatori pe an.

Pe de altă parte, Eric Stab a declarat că trebuie recunoscute în tarife costurile de extindere a distribuțiilor, ceea ce va determina o majorare a prețului final al gazelor pentru consumatori.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *