Eric Stab, reales Președintele Consiliului Investitorilor Străini

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Eric Stab, reales Președintele Consiliului Investitorilor Străini

Preşedinte & CEO ENGIE Romania, Preşedinte ENGIE România şi Polonia, Eric Stab, a fost reales Președintele Consiliului Investitorilor Străini. Board-ul Consiliului Investitorilor Străini – FIC a ales în data de 7 iunie 2016 cei patru membri ai conducerii executive. Cei doi vicepreședinți aleși sunt:  Daniel Anghel, Partener Taxe, PricewaterhouseCoopers și Mihai Bogza, Preşedinte Consiliul de administrație, Bancpost. Trezorier FIC este Farrukh Khan, Partener Coordonator– Serviciul de audit și evaluare a riscului, Deloitte România.

Eric Stab fotoAflat la al doilea mandat, Eric Stab a reiterat obiectivele FIC de a contribui la îmbunătăţirea mediului afaceri și la creșterea economică în beneficiul întregii societăţii românești.

“Doresc să le mulţumesc colegilor mei din noul board pentru încrederea pe care mi-au acordat-o de a conduce FIC-ul în cel de-al 20-lea an de activitate. Este o aniversare importantă pentru organizaţia noastră, o voce constantă a comunităţii de afaceri din România. În această perioadă noi credem că România se află într-un moment important al dezvoltării sale. În cei 26 de ani care au trecut de la căderea regimului comunist, România s-a angajat pe un drum ambițios către o piață liberă funcțională şi integrarea în comunitatea Euro-Atlantică. România este astăzi o economie de piață, membră a NATO și Uniunii Europene. Apartenența la aceste structuri impune României ambiții suplimentare care să aducă un nivel de bunăstare și prosperitate fără precedent pentru români. Cetățenii și societatea civilă, împreună cu clasa politică și mediul de afaceri, trebuie să se unească în jurul unui proiect de ţară ambițios, menit să recupereze decalajul de dezvoltare dintre România și alte ţări din UE. Noi credem cu tărie că dacă România va reuși să construiască o infrastructură extinsă și modernă, să-și motiveze oamenii săi dinamici și calificați și să-și folosească inteligent și eficient resursele, creșterea economică va depăși așteptările statistice și se va traduce în bunăstare pentru toată lumea”, a declarat Eric Stab.

Totodată, FIC a ales în data de 10 mai 2016, un nou Comitet Director. Potrivit actului constitutiv al asociaţiei, mandatul Comitetului este de un an, între cele două Adunări Generale ale organizaţiei.

Membrii noului Board aleși la Adunarea Generală din 10 mai 2016, pentru un mandat de un an sunt:

 1. Daniel Anghel, Tax Partner, PwC Romania
 2. Mihai Bogza, Chairman of the Board of Directors, Bancpost
 3. Barbara Cygler, General Manager, GlaxoSmithKline (GSK) Romania
 4. Kinga-Ágnes Daradics, Country Chairman & CEO, MOL Romania
 5. Mariana Gheorghe, CEO, OMV Petrom
 6. Steven van Groningen, President & CEO, Raiffeisen Bank
 7. Steen Hjortholm, Managing Director, Philip Morris
 8. Farrukh Khan, Partner in Charge – Assurance and Risk Services, Deloitte Romania
 9. Matteo Patrone, Director, Regional Head of Romania and Bulgaria, EBRD
 10. Richard Perrin, Partner, Head of Advisory, KPMG
 11. Veronica Savanciuc, President & CEO, Mullen Lowe Group
 12. Shachar Shaine, President, U.R.B.B. – Tuborg
 13. Eric Stab, Chairman & CEO, ENGIE Romania, Country President Romania & Poland, ENGIE
 14. Ravinder Takkar, CEO, Vodafone Romania
 15. Franz Weiler, CEO, Uniqa Asigurari

Consiliul Investitorilor Străini – FIC numără în prezent 124 de companii membre, ale căror investiții cumulate reprezintă în jur de 35 miliarde euro, adică aproape două treimi din totalul investițiilor străine directe realizate în România din 1990 până în prezent.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *