Enel și Politehnica din Milano au lansat primul master de nivel doi cu specializare în Rețele inteligente

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel și Politehnica din Milano au lansat primul master de nivel doi cu specializare în Rețele inteligente

Politehnica din Milano, în colaborare cu Grupul Enel, lansează primul master de nivel doi dedicat formării experților în domeniul rețelelor inteligente.

Acest curs unic este destinat absolvenților și își propune să instruiască profesioniștii în abordarea unor probleme complexe în proiectarea și gestionarea rețelelor digitale, precum și pentru a promova inovația tehnologică în domeniul sistemelor de distribuție a energiei electrice.

“Avem nevoie de profesioniști care pot contribui activ la gestionarea rețelelor inovatoare și inteligente ale viitorului, concepute pentru a îmbunătăți serviciile de distribuție a energiei electrice și de a promova extinderea producției de energie din surse regenerabile”, a spus Vincenzo Ranieri, Head of Infrastructure and Networks Italia la Enel. “Tranziția energetică este o mare provocare, dar și o oportunitate excelentă de creștere profesională pentru tinerele talente dispuse să inoveze și să dezvolte un sistem energetic modern, digitalizat și durabil”, a completat acesta.

Al doilea nivel al Masterului deschis studenților străini va contribui la crearea de competențe solide în proiectarea și automatizarea sistemelor electrice, prin studiul aprofundat al soluțiilor tehnologice inovatoare.

În cadrul cursului vor fi studiate inițiative precum Network Enel Digital Twin® și alte studii de caz bazate pe proiectele derulate în rețeaua de distribuție și pe inovațiile în curs de dezvoltare în contextul național și european, detaliind atât aspecte tehnice cât și economice. Programul include lecții teoretice și pregătire în laborator cu: 330 de ore de curs dedicate contextului energetic, specificități și implementare Smart Grid, un accent tehnic pe sănătate și siguranță; 100 de ore de lucru de laborator și; 210 ore de lucru în proiecte la Enel.

Aplicațiile pentru nivelul al doilea al masterulului specializat în rețele inteligente pot fi depuse până pe 6 ianuarie 2021.

Masterul va fi prezentat pe 27 iulie cu un webinar intitulat „DE CE AU NEVOIE REȚELELE SĂ FIE INTELIGENTE?” organizat de Comitetul de Curs al Masterului, în cadrul căruia vor participa profesorii Maurizio Delfanti, CEO al RSE spa, profesorul Marco Merlo, Directorul Masterului, și profesorul Alberto Berizzi, profesor de sisteme electrice la Politehnica din Milano; Vincenzo Ranieri, Head of Infrastructures and Networks Italia și Gianluca Sapienza, Head of the Smart Grids Unit în cadrul diviziei Infrastructures and Networks Italia din Enel.

Rețelele inteligente reprezintă infrastructura digitală și rezilientă care permite decarbonizarea și electrificarea sistemului energetic prin integrarea completă a energiei generate din surse regenerabile și prin participarea activă a consumatorilor pe piața energetică.

Pentru mai multe informații accesați:

www.masterenel-smartgrids.polimi.it

Prin intermediul diviziei sale Global Infrastructure & Networks, Enel este unul dintre cei mai importanți operatori de rețele inteligente din lume, gestionând peste două milioane de kilometri de linii electrice în opt țări și a fost întotdeauna recunoscut ca lider în inovare în acest sector.  Prin proiectul Network Digital Twin®, Enel a fost recent recunoscut de Forumul Economic Mondial drept creatorul uneia dintre principalele inovații în sectorul energiei electrice din ultimii zece ani.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *