Cu aprobarea ANRE, Premier Energy SRL preia operarea sistemului de distribuția a gazelor naturale în Otopeni, Ilfov. Va furniza gaze în regim de ultimă instanță începând cu 2 decembrie

Publicat pe Categorii Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport Cu aprobarea ANRE, Premier Energy SRL preia operarea sistemului de distribuția a gazelor naturale în Otopeni, Ilfov. Va furniza gaze în regim de ultimă instanță începând cu 2 decembrie

Începând cu data de 2 decembrie, Premier Energy SRL devine furnizor de ultimă instanță de gaze naturale pentru locuitorii din Otopeni, Ilfov. Societatea va asigura furnizarea garantată a gazelor naturale în regim de ultimă instanţă la clienţii preluaţi de la societatea Otto Gaz SRL.

Comitetul de reglementare al ANRE urmează să aprobe, în ședința de astăzi, Decizia privind desemnarea ca furnizor de ultimă instanţă a societăţii Premier Energy SRL,  care va asigura furnizarea garantată a gazelor naturale în regim de ultimă instanţă la clienţii preluaţi de la societatea Otto Gaz SRL, începând cu data de 02.12.2019. Pe ordinea de zi a Comitetului de Reglementare este și Proiectul de decizie și raport de aprobare privind desemnarea societăţii Premier Energy pentru preluarea operării sistemului de distribuţie a gazelor naturale în localitatea Otopeni aparţinătoare oraşului Otopeni, judeţul Ilfov.

După retragerea licenţei de furnizare a gazelor naturale pentru localitatea Otopeni, ce era deţinută de societatea Otto Gaz SRL, ANRE a declanşat procesul de selecţie pentru desemnarea unui furnizor de ultimă instanţă. Două companii – Engie și Premier Energy – și-au manifestat interesul. Însă, doar Premier Energy a depus documentația și oferta de preț până la data limită de 25.10.2019, prevăzută în anunțul de organizare a procesului de selecție pentru desemnarea FUI.

În conformitate cu Regulamentul privind furnizarea de ultimă instanță a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul președintelui ANRE nr. 174/2018, cu modificările și completările ulterioare, societatea PREMIER ENERGY S.R.L. este declarată câștigătoarea acestui proces de selecție, urmând să fie propusă pentru a fi desemnată ca furnizor de ultimă instanță în vederea asigurării furnizării garantate a gazelor naturale în regim de ultimă instanță la clienții finali cărora societatea OTTO GAZ S.R.L. le furnizează gaze naturale în regim concurențial și care urmează să fie preluați de la această societate pentru o perioadă de 3 luni, începând cu data de 02.12.2019, a anunțat ANRE.

Potrivit profit.ro, compania Premier Energy este deținută indirect de fondul de investiții Emma Capital, controlat de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, partener cu Petr Kellner, cel mai bogat investitor din Cehia și nou proprietar al PRO TV.

Premier Energy și Engie sunt investigate de Consiliul Concurenței pentru tarifele prea mari de racordare la rețeaua de gaze. Consiliul Concurenței are în curs o investigație printre distribuitorii de gaze, legată de costurile prea mari ale branșării la rețea, a declarat președintele instituției, Bogdan Chirițoiu, citat de e-nergia.ro  “În decursul timpului, am avut investigații la toate companiile de distribuție de gaze. Am început acum doi ani cu o companie mai mică, Otto Gaz, pe care am sancționat-o pentru prețuri prea mari aplicate lucrărilor de branșare la rețeaua de gaze. Ei au fost de acord să-i despăgubească pe cei păgubiți, și le-am redus amenda. Zilele acestea discutăm cu Premier Energy, într-o investigație, și cu Engie într-o altă investigație, acuzații similare, legate de de tratamente incorecte, prețuri excesive aplicate lucrărilor de conectare la rețeaua de gaze și mai avem și o patra investigație similară, care se va finaliza la începutul anului viitor, care vizează celălalt mare operator de rețele de gaze din România, E.On” a spus Chirițoiu, citat de e-nergia.ro


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.