Este puţin probabil ca Francesco Starace, CEO Enel, să primească un al patrulea mandat – surse Reuters

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Este puţin probabil ca Francesco Starace, CEO Enel, să primească un al patrulea mandat – surse Reuters

Este puţin probabil ca Francesco Starace, CEO al grupului Italian Enel, să mai primească un al patrulea mandat, au declarat pentru Reuters surse politice, transmite Agerpres. Mai mulţi oficiali din Cabinetul condus de premierul italian Giorgia Meloni sunt nemulţumiţi de performanţele lui Starace, şi au în vedere posibili înlocuitori.

Stefano Donnarumma, director general la operatorul de transport şi sistem Terna și Flavio Cattaneo, vicepreşedintele companiei italiene de transport feroviar de mare viteză NTV şi fost director la compania de telefonie Telecom Italia (TIM) sunt pe lista scurtă a candidaţilor care au cele mai mari şanse pentru a-l înlocui pe Starace, scrie Reuters.

Cabinetul Meloni este preocupat de creşterea datoriilor Enel, care, la finele lui 2022, erau estimate la aproximativ 60 de miliarde de euro. Afectate de explozia preţurilor la gaze şi măsurile guvernamentale de plafonare a facturilor, datoriile Enel erau la finele anului trecut de trei ori mai mari decât profitul operaţional, faţă de 2,5 ori mai mari la finele lui 2019, relatează Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *