Estimări 2016: Profitul grupului ceh CEZ, cu peste o treime mai mic decât în 2015

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Estimări 2016: Profitul grupului ceh CEZ, cu peste o treime mai mic decât în 2015

Grupul ceh CEZ a raportat un profit net de 20,5 miliarde de coroane pentru anul 2015, în scădere cu opt procente comparativ cu 2014, ca urmare a reducerii producţiei de energie nucleară şi sprijinului de stat pentru energia eoliană în România, potrivit Reuters.

cez

În 2015, profitul net al grupului ceh a fost de 27,7 miliarde coroane, se precizează într-un comunicat publicat pe site-ul companiei. Potrivit estimărilor CEZ,  în 2016 se aşteaptă un profit net ajustat de 18 miliarde coroane (739 milioane de dolari), cu peste o treime mai mic decât în 2015, ca urmare a scăderii preţurilor la electricitate şi a majorării deprecierilor de active. “Implementarea cu succes a programului de creştere precum şi reducerile sistematice de costuri au ajutat la reducerea impactului scăderii preţurilor la electricitate”, a declarat directorul general de la CEZ, Daniel Benes.

Anul trecut CEZ a pierdut aproximativ 100 de milioane de dolari ca urmare a unor întreruperi neprogramate ale producţiei de electricitate la centrala nucleară din Cehia, scrie Reuters.

Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească din anul 2005, când a preluat compania de distribuţie Electrica Oltenia SA.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *