Estimări 2016: Profitul grupului ceh CEZ, cu peste o treime mai mic decât în 2015

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Estimări 2016: Profitul grupului ceh CEZ, cu peste o treime mai mic decât în 2015

Grupul ceh CEZ a raportat un profit net de 20,5 miliarde de coroane pentru anul 2015, în scădere cu opt procente comparativ cu 2014, ca urmare a reducerii producţiei de energie nucleară şi sprijinului de stat pentru energia eoliană în România, potrivit Reuters.

cez

În 2015, profitul net al grupului ceh a fost de 27,7 miliarde coroane, se precizează într-un comunicat publicat pe site-ul companiei. Potrivit estimărilor CEZ,  în 2016 se aşteaptă un profit net ajustat de 18 miliarde coroane (739 milioane de dolari), cu peste o treime mai mic decât în 2015, ca urmare a scăderii preţurilor la electricitate şi a majorării deprecierilor de active. „Implementarea cu succes a programului de creştere precum şi reducerile sistematice de costuri au ajutat la reducerea impactului scăderii preţurilor la electricitate”, a declarat directorul general de la CEZ, Daniel Benes.

Anul trecut CEZ a pierdut aproximativ 100 de milioane de dolari ca urmare a unor întreruperi neprogramate ale producţiei de electricitate la centrala nucleară din Cehia, scrie Reuters.

Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească din anul 2005, când a preluat compania de distribuţie Electrica Oltenia SA.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.