Eurelectric își extinde echipa. Cillian O’Donoghue este noul director de politici energetice, climatice și industriale

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Eurelectric își extinde echipa. Cillian O’Donoghue este noul director de politici energetice, climatice și industriale

Eurelectric l-a numit pe Cillian O’Donoghue ca nou director de politici, începând cu 16 mai 2022. Un expert desăvârșit în strategia de advocacy și luarea deciziilor în UE, Cillian O’Donoghue s-a implicat în afaceri politice de-a lungul carierei.

Cu o experiență profesională în jurnalism, Cillian are peste 10 ani de experiență în legislația energetică și climatică a UE, cu expertiză dovedită în ceea ce privește Sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii, cadrele UE privind ajutorul de stat și electrificarea industrială.

El se alătură Eurelectric după ce a fost director Climate & Energy la Eurometaux timp de peste cinci ani. În acest timp, a pledat pentru industria metalelor neferoase în diverse foruri și a condus cu succes o serie de campanii de advocacy pentru sector. Înainte de Eurometaux, Cillian a fost senior account manager în Clima și Energy Practice a lui Fleishman Hillard.

Cillian deține o diplomă în drept de la Universitatea Dublin City, un master în Relații Internaționale și Studii Europene de la Universitatea Central Europeană din Budapesta și un master în Economie Internațională și Sisteme Politice de la Universitatea Charles din Praga.

Kristian Ruby, secretarul general al Eurelectric, a declarat:„Cillian are o experiență solidă în domeniul advocacy și cunoștințe extinse despre politicile energetice, climatice și industriale. Cu o experiență în industria consumatoare de energie, el este foarte potrivit pentru a conduce agenda electrificării într-un moment în care aspectele legate de securitatea energetică și prețurile din căutarea Europei pentru neutralitatea climatică se concentrează mai mult”.

Cillian O’Donoghue, viitorul director de politici a adăugat:„Sunt încântat să mă alătur Eurelectric într-un moment de transformare accelerată. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu experți din sectorul energetic pentru realizarea tranziției energetice, asigurându-mă în același timp că beneficiile electrificării sunt susținute de cadre de reglementare stabile”.

Eurelectric este federația pentru industria europeană de energie electrică, ce reprezintă sectorul energetic în peste 32 de țări europene și vorbește în numele a peste 3.500 de companii din producția, distribuția și furnizarea de energie. Contribuie la competitivitatea industriei noastre, oferă reprezentare eficientă în afacerile publice și promovează rolul electricității în abordarea provocărilor dezvoltării durabile.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.