Eurelectric, Power Summit 2022: O tranziție energetică accelerată și o electrificare pot scoate Europa din criză

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize, Semnal, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Eurelectric, Power Summit 2022: O tranziție energetică accelerată și o electrificare pot scoate Europa din criză
  • Recomandările Eurelectric: Creșteți generarea de energie curată și regenerabilă, electrificați tot ce poate fi electrificat, investiții sigure, protejați clienții!

În timp ce Europa luptă împotriva schimbărilor climatice, a apărut o nouă criză. Prețurile ridicate ale gazelor și invazia Ucrainei de către Rusia duc prețurile la energie la niveluri istorice și contribuie în mod masiv la o inflație anuală a prețului energiei în UE de 40%. Cu toate acestea, există un motiv de claritate: o tranziție energetică accelerată și o electrificare pot scoate Europa din aceste două crize, susține Eurelectric, într-un comunicat.

Noul proiect al Eurelectric a fost prezentat în cadrul  Power Summit 2022, în perioada 15 – 16 iunie 2022, la Bruxelles.

Jean-Bernard Lévy, președintele Eurelectric, a declarat: „Trebuie să accelerăm electrificarea economiei noastre pentru a ne recâștiga independența, a spori securitatea energetică și a lupta împotriva schimbărilor climatice”.

Industria energiei electrice, reprezentată de Eurelectric, prezintă recomandările despre cum se poate asigura că UE va deveni independentă energetic, în timp ce decarbonizează economia.

Creșteți generarea de energie curată și regenerabilă

Sectorul energetic se îndreaptă spre ca 85% din energia electrică din UE să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030. Cu toate acestea, adăugările de capacități regenerabile nu sunt suficiente pentru a instala între 550 GW și 1268 GW (REPowerEU) de energie verde. Autorizările rapide pentru surse regenerabile și o forță de muncă calificată sunt esențiale pentru asigurarea acestei tranziții.

Electrificați tot ce poate fi electrificat

Electrificarea este, fără îndoială, soluția optimă pentru a aborda crizele energetice și climatice. Este esențial să avansăm rapid ratele de electrificare care stagnează în mod dramatic și să susținem implementarea pompelor de căldură, electrolizoarelor, infrastructurii inteligente de încărcare și soluțiilor de stocare.

Investiții sigure

Sunt necesare aproape 1200 de miliarde de euro până în 2030 pentru a instala capacitatea necesară de energie curată și pentru a se asigura că rețelele pot susține în mod optim un viitor neutru, descentralizat și electric. Cu toate acestea, investitorii se confruntă cu o piață provocatoare: intervențiile denaturate pe piața angro, mecanismele de „clawback” și plafonarea prețurilor cu amănuntul descurajează investițiile în tranziția energetică și dăunează securității aprovizionării. Trebuie să protejăm integritatea pieței de energie.

Protejați clienții

În vremuri de prețuri mari la energie și de volatilitate pentru consumatori, este esențial să se abordeze în mod corespunzător problema accesibilității energetice pentru clienți, să se accelereze măsurile de eficiență energetică și să se asigure acceptarea socială a tranziției energetice.

Eurelectric este federația pentru industria europeană de energie electrică, ce reprezintă sectorul energetic în peste 32 de țări europene și vorbește în numele a peste 3.500 de companii din producția, distribuția și furnizarea de energie. Contribuie la competitivitatea industriei noastre, oferă reprezentare eficientă în afacerile publice și promovează rolul electricității în abordarea provocărilor dezvoltării durabile.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.