Cărbunele ne mai salvează! Eusebiu Durbacă, director general Complexul Energetic Valea Jiului: Termocentrala Paroșeni a fost repornită și funcționează la capacitate maximă pentru a contribui la necesarul de energie al României

Publicat pe Categorii Esential, Minerit, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Cărbunele ne mai salvează! Eusebiu Durbacă, director general Complexul Energetic Valea Jiului: Termocentrala Paroșeni a fost repornită și funcționează la capacitate maximă pentru a contribui la necesarul de energie al României

Termocentrala Paroșeni a fost repornită astăzi, 10 ianuarie, și funcționează la capacitate maximă. „Ținând cont de temperatura extrem de scăzută, de nevoia de energie, Complexul Energetic Valea Jiului se alătură colegilor din branșă, umăr lângă umăr cu dorința clară de a demonstra că putem, că suntem eficienți! Începând de azi, Termocentrala Paroșeni, va funcționa la capacitate maximă pentru a contribui la necesarul de energie al României!”, a precizat Eusebiu Durbacă, directorul general al CEVJ, citat de presa locală.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat, după Comandamentul energetic de iarnă, că în cursul zilei de azi, 10 ianuarie, va porni și Termocentrala Paroșeni, cu un aport de peste 1200 MWh pe zi în sistemul energetic național.

Deși condițiile meteorologice sunt deosebite, la nivelul țării, din punct de vedere al sistemului energetic nu sunt probleme majore. Suntem pregătiți!, a  transmis Burduja.

Potrivit unui raport privind activitatea CEVJ prezentat ministrului Energiei, de la preluarea mandatului de director general de către Durbacă Eusebiu, din 7 noiembrie 2023, s-a reușit ca de cele patru sucursale miniere să se asigure stocul de cărbune necesar pornirii Termocentralei Paroșeni și asigurarea funcționării sale pentru o perioadă totală de 11 zile, realizându-se o producție de energie electrică de 17.036 MWh, din care 12.071 MWh au fost tranzacționați pe Bursa OPCOM, obțindându-se venituri în valoare de 7,15 milioanelei.

Anul 2024 a început la Complexul Energetic Valea Jiului cu o nouă structură organizatorică, mai flexibilă și adaptată noilor cerințe legislative reprezentate de Legea 296/26.10.2023. Pe această nouă structură s-a reușit crearea unui context favorabil demarării concursului pentru ocuparea a 43 de posturi rămase vacante ca urmare a ieșirilor din sistem. În primele două zile de depuneri de dosare s-au înregistrat 89 de cereri ( 9.01.2024- ora 13:30), iar înscrierile continuă. Atât procesul de selecție, cât și cel de concurs vor fi extrem de riguroase și se vor desfășura cu respectarea tuturor prevederilor legale, precizează directorul general al societății.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *