Evenimente educaționale și de networking despre clădiri sustenabile la Cluj

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Evenimente educaționale și de networking despre clădiri sustenabile la Cluj

Peste o sută de profesioniști și stakeholderi au dezbătut, la Cluj, conceptul clădirilor verzi și au adus în discuție tema ”Cum să îți transformi proiectul unei clădiri într-un brand”.

Asociația The City of Green Buildings (TCOGB), a organizat două evenimente internaționale complementare, unul educațional, și unul de networking, The City of Green Buildings Academy 2017, din 17 iulie până în 2 august, respectiv The City of Green Buildings Conference 2017, în data de 1 august. Ambele s-au desfășurat în Cluj Napoca, iar scopul lor a fost educarea, creșterea conștientizării și a dezbaterilor despre conceptul clădirilor verzi și sustenabile.

Școala de vară, The City of Green Buildings Academy 2017, ajunsă la a treia ediție în acest an, a reușit să aducă împreună 20 de participanți, studenți și tineri profesioniști din industria construcțiilor, de pe trei continente diferite, America, Africa și Europa. Tema din acest an a fost ”Cum să îți transformi proiectul unei clădiri într-un brand”, iar acest aspect a fost discutat cu mare interes în cele două săptămâni în care s-a lucrat îndeaproape cu profesioniști în domeniu, s-au vizitat clădiri și birouri de arhitectură și inginerie, s-a organizat un eveniment de Guerrilla Lighting și s-au pregătit prezentări despre modificarea unui proiect de clădire veche din Cluj Napoca, într-unul mai sustenabil și verde. Participanții au susținut prezentările în timpul conferinței, în fața a peste o sută de profesioniști internaționali în domeniul sustenabilității, construcțiilor și energiei.

Complexitatea tematicii evenimentelor a fost analizată de către experții din industria clădirilor sustenabile: Șerban Țigănaș, Ion Cîmpeanu, Silviu Bulzan, Dorin Beu și Matius Ichim, ca speakeri, și de către participanții la școala de vară, prin prezentările susținute. Punctele cheie din discuție s-au axat în jurul ideilor lansate de Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România și anume că: ”numai arhitectura bună este sustenabilă; arhitectura reprezintă foarte multă substituire, înlocuire; proiectați relevant; construiți responsabil; valoarea arhitecturii este brand-ul.”

Atât Academia, cât și Conferința din anul aceasta, nu s-ar fi putut desfășura fără sprijinul sponsorilor E.ON, PHILIPS, TESTO, HOLCIM, OVO DESIGN și a partenerilor media, susțin organizatorii. InvesTenergya fost Partener Media a evenimentelor desfăsurate la Cluj.

Asociația The City Of Green Buildings (TCOGB) este o organizație independentă, non-profit care își propune să devină o mișcare socială. Contribuie activ la crearea unei lumi mai bune prin încurajarea inovării și sustenabilității în mediul construirii și întreținerii spațiilor urbane.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *