Exclusivitate 4 luni pentru Romgaz în negocierile cu Exxon pentru participația la Neptun Deep

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Exclusivitate 4 luni pentru Romgaz în negocierile cu Exxon pentru participația la Neptun Deep

Romgaz şi ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Ltd. au semnat, pe 17 iunie,un Acord de Exclusivitate prin care vânzătorul acordă Romgaz un drept de exclusivitate pe o perioadă de 4 luni, până la data de 15 Octombrie 2021. („Acordul de Exclusivitate”) cu privire la negocierile de achiziţie a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, ce deţine 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă, potrivit unei informări transmise de Romgaz Bursei de Valori București.

Anunțul Romgaz vine după două zile de al întâlnirea ministrului  Energiei, Virgil Popescu, cu reprezentanţii companiei americane ExxonMobil.“Am avut o întâlnire cu noua conducere a ExxonMobil România, întâlnire în cadrul căreia am discutat despre posibile investiţii şi colaborări în domeniul Energiei. Totodată, am discutat şi despre o posibilă colaborare cu Romgaz în domeniul stocării carbonului în depozite subterane, având în vedere că ExxonMobil este lider în tehnologia captării carbonului. Am avut un schimb de opinii şi pe gazele din Marea Neagră şi cadrul legislativ din domeniul Energiei”, a declarat  ministrul Popescu.

Romgaz negociază cu Exxon preluarea participaţiei de 50% pe care o deţine compania americană în proiectul gazelor de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.