Explicațiile Transelectrica și CEZ Distribuție pentru avaria din Vâlcea și Argeș

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Explicațiile Transelectrica și CEZ Distribuție pentru avaria din Vâlcea și Argeș

Avaria produsă miercuri la rețeaua de distribuție a energiei electrice din județele Argeș și Vâlcea a avut loc în condițiile apariției unor fluxuri de putere mari, atât în rețeaua de transport cât și în rețeaua de distribuție a energiei electrice, generate de o producție de energie crescută în centralele hidroelectrice de pe amenajările râurilor Olt Mijlociu, Argeș și Dâmbovița, ca urmare a unui nivel crescut de hidraulicitate. O altă cauză a fost retragerea din exploatare pentru lucrări accidentale a unei linii de înaltă tensiune din rețeaua de transport a energiei electrice, se  precizează într-un comunicat comun al Transelectrica și CEZ Distribuție.

“În aceste condiții, au declanșat o linie de 220 kV din rețeaua de transport a energiei electrice și unele linii de 110 kV din rețeaua de distribuție”, explică reprezentanții Transelectrica.

În urma unei analize a evenimentelor și cauzelor care au condus la declanșările succesive din rețelele de transport și de distribuție, CEZ Distribuție și Transelectrica vor lua măsurile care se impun pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete, potrivit comunicatului.

Miercuri, în jurul orei 16,00, consumatorii din nordul județelor Vâlcea și Argeș au rămas  fără alimentare cu energie electrică. Au fost afectați și consumatori industriali din municipiile Râmnicu Vâlcea, Curtea de Argeș și Câmpulung Muscel.

Ministrul Energiei Victor Grigorescu a anunțat că așteaptă să vadă care au fost cauzele avariei produse în urmă cu o zi în sistemul energetic, urmând ca în funcție de rezultatul analizelor să se decidă dacă se impun sancțiuni.

“Așteptăm să vedem rapoartele de analiză, cauzele efective care au dus la această situație. (…) Pentru moment (…), prima noastră preocupare a fost să vedem că lucrurile sunt din nou funcționale, așteptăm să vedem analiza, să vedem exact ce s-a întâmplat, după care se vor lua măsurile în consecință”, a declarat Victor Grigorescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *