Explozie la Rafinăria Petromidia. Personalul a fost evacuat și procesele tehnologice au fost oprite, depozitele nu au fost afectate

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Explozie la Rafinăria Petromidia. Personalul a fost evacuat și procesele tehnologice au fost oprite, depozitele nu au fost afectate

O explozie s-a produs astăzi, 2 iulie, la o instalaţie de hidrofinare petrol motorină (HPM ) la Rafinăria Petromidia din Năvodari.

„Prioritatea pentru noi, de la începutul incidentului la rafinăria Petromidia, a fost siguranța angajaților noștri. Tot personalul rafinăriei Petromidia a fost evacuat și procesele tehnologice au fost oprite. Din păcate, ca urmare a accidentului, 5 dintre colegii noștri se află în îngrijiri medicale la Spitalul Județean Constanța. Ne pare rău să informăm că o persoană a fost identificată ca decedată”, a comunicat compania.

În acest moment, incendiul din cadrul instalației HPM este izolat și stabilizat, echipele interne și externe fac eforturi pentru a-l stinge în cel mai scurt timp.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Energiei, George Niculescu, este la fața locului împreună cu autoritățile implicate în stingerea incendiului.

Nu cred că vor fi probleme deocamdată cu stocurile de carburanţi, după explozia de la Petromidia, întrucât depozitele nu au fost afectate de incendiu, însă acest lucru depinde de perioada în care rafinăria va fi închisă, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, scrie Agerpres. “Am cerut celor de la Rompetrol o notă de informare privind stocurile de carburanţi şi acum aşteptăm răspunsul. Din primele informaţii, depozitele nu au fost afectate de incendiu”, a completat ministrul.

Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă, au informat rezentanţii Rompetrol.

Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din zona Mării Negre şi Mării Mediterane. Rafinăria avea, la sfârşitul anului 2020, un număr de 1.119 angajaţi.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *