Expoziţia ”Școala verde şi eu pot fi RETROFIT” la Palatul Parlamentului, de Ziua Eficienţei Energetice

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Expoziţia ”Școala verde şi eu pot fi RETROFIT” la Palatul Parlamentului, de Ziua Eficienţei Energetice

Cu ocazia Zilei Eficienţei Energetice (5 martie), Palatul Parlamentului a găzduit expoziţia ”Școala verde şi eu pot fi RETROFIT”, organizată, la iniţiativa doamnei deputat Oana Ozmen, de Comisia de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor cu sprijinul domnilor Sandor Bende, preşedintele Comisiei, Ioan Mang, vicepreşedinte, şi Florin Alexe, membru al comisiei, împreună cu Primăria Sectorului 6, Bucureşti.

Expoziţia a fost alcătuită din zeci de lucrări ale copiilor din ciclul gimnazial care au transpus în picturi, desene şi machete modul în care înţeleg eficienţa energetică. Toţi participanţii care au vizitat expoziţia au asistat la un exerciţiu de imaginaţie şi o lecţie de responsabilitate oferită de copiii care învaţă în şcolilie din Sectorul 6, Bucureşti.

Îi felicit pentru dedicarea lor. Iniţiativele curajoase şi bine fundamentate le voi promova întotdeauna, iar cu sprijinul colegilor şi altor factori de decizie, am arătat că Parlamentul este un for al exprimării libere, al dialogului. Viitorul nu înseamnă numai energie verde, ci şi un consum responsabil al resurselor naturale. Din fericire, cei mai tineri dintre noi deja ştiu asta şi sunt pregătiţi să ne şi arate. Avem modele de bune practici, nZEB un program local derulat de Primăria Sectorului 6, precum şi România Eficientă program multi-anual, cu o importantă componentă educaţională, ce îşi propune renovarea la standarde nZEB a mai multor unităţi de învăţământ din România,  a afirmat Oana Ozmen.

Pentru un viitor curat, implicarea generaţiilor tinere este esenţială. Prin educaţie de calitate şi proiecte inovative, vom reuşi să punem în practică acele măsuri de eficienţă energetică de pe urma cărora toţi vom avea de câştigat, susține Oana Ozmen, subliniind că Parlamentul României are un rol defintoriu în încurajarea unor programe de succes. Pe lângă un dialog constant cu experţii din domeniu există nevoia de conlucra cu reprezentanţi din diferite ramuri şi sectoare de activitate, iar Comisia pentru industrii şi servicii recunoaşte şi îşi asumă această responsabilitate, a precizat Ozmen.

Ambasada Germaniei, precum şi cea a Regatului Danemarcei în România, prin participarea lor la expoziţie, au transmis un mesaj de susţinere faţă de dezvoltarea noilor prgrame educative, precum şi perfecţionarea celor existene în materie de eficienţă energetică.

Evenimentul a suprins creativitatea celor mici, a sporit gradul de conştientizare asupra temei în rândul factorilor de decizie şi a reunit coordonatorii a două programe de succes, cu o importantă componentă educaţională.

.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *