Exproprieri la cariera Jilt Nord. Urmează Jilt Sud, Roșia, Pinoasa

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Exproprieri la cariera Jilt Nord. Urmează Jilt Sud, Roșia, Pinoasa

Cariera Jilt Nord urmează a fi pusă în exploatare, după deblocarea exproprierilor imobilelor. Prin HG nr.960/2015 a fost aprobat amplasamentul și declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate în coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național “Deschiderea și punerea în exploatare a carierei Jilt Nord la o capacitate de 4,5 milioane tone/an lignit”, reprezentând deblocarea a 300 ha teren (există 1.335 imobile de tip teren, identificate în coridorul de expropriere) și obținerea unei sume totale de cca 15,5 mil lei pentru acordarea despăgubirilor, potrivit unei informări a CE Oltenia.

Reprezentanții companiei fac precizarea că, în conformitate cu raportul de evaluare întocmit în baza Legii nr.255/2010 pentru imobilele supuse exproprierilor pe raza comunei Mătăsari, au fost stabilite valori unitare intre 4 si 5 lei/mp .

În perioada imediat următoare vor fi adoptate hotărâri de guvern și pentru declanșarea procedurilor de expropriere în vederea deschiderii carierelor Jilt Sud, Roșia, Pinoasa, etc.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *