ExxonMobil şi OMV Petrom, întâlniri cu Președintele și Premierul. Investitorii cer stabilitate și predictibilitate în plan fiscal și legislativ

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic
Prima Pagina Actual Esential ExxonMobil şi OMV Petrom, întâlniri cu Președintele și Premierul. Investitorii cer stabilitate și predictibilitate în plan fiscal și legislativ

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o întrevedere cu reprezentanţii ExxonMobil şi OMV Petrom. Și premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu reprezentanții celor două companii, care cer stabilitate şi predictibilitate în plan fiscal şi legislativ, astfel încât investiţiile să beneficieze de o perspectivă clară pe termen mediu şi lung.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a avut miercuri o întrevedere cu reprezentanţii ExxonMobil şi OMV Petrom, în contextul asocierii dintre cele două companii în legătură cu explorarea şi exploatarea resurselor de ţiţei şi gaze naturale din Marea Neagră, scrie Mediafax.

„Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat potenţialul major al României în domeniul resurselor energetice, precum şi interesul ţării noastre de a-şi valorifica, în mod sustenabil şi competitiv, avantajele de care dispune în domeniul energetic”, se arată în comunicat.”Reprezentanţii celor două companii au subliniat importanţa stabilităţii şi predictibilităţii în plan fiscal şi legislativ, astfel încât investiţiile majore, care au fost şi vor fi efectuate în continuare în spaţiile maritime ale României, să beneficieze de o perspectivă clară pe termen mediu şi lung”, menţionează Administraţia Prezidenţială.

După întâlnirea de la Palatul Victoria, Biroul de Presă a Guvernului a comunicat: „Reprezentanţii consorţiului au prezentat progresele obţinute în ultimele luni în operaţiunile din zona adâncă a perimetrului Neptun şi au reconfirmat interesul pentru continuarea investiţiilor în conformitate cu programul de lucrări asumat. Primul ministru s-a interesat de stadiul cooperării dintre consorţiu şi compania Transgaz pentru realizarea investiţiilor şi asigurarea preluării, în perspectivă, în sistemul naţional de transport din România, a hidrocarburilor ce vor fi exploatate în perimetrele din Marea Neagră. De asemenea, reprezentanţii consorţiului s-au interesat de evoluţiile în privinţa cadrului de reglementare din sectorul petrol şi gaze şi au apreciat preocuparea Guvernului României pentru încurajarea investiţiilor sustenabile în acest sector strategic”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *