EY: România a ieșit din topul țărilor atractive la investiții în energie regenerabilă

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic EY: România a ieșit din topul țărilor atractive la investiții în energie regenerabilă

România nu mai este în topul țărilor atractive pentru investiții în energie din surse regenerabile. Potrivit  unui raport al firmei de consultanță și audit EY, România a ieșit din top 40 țări atractive pentru proiecte de energie regenerabilă, după ce anul trecut era pe locul 34, pe fondul reducerii drastice a schemei de sprijin pentru electricitatea produsă din surse regenerabile. Corectarea drastică a schemei de sprijin și incertitudinea privind perspectivele acestei scheme au determinat scăderea atractivității României pentru noi investiții în domeniu, consideră EY, potrivit News.ro

regenerabili

După ce sectorul energiei eoliene din România a înregistrat un adevărat boom în perioada 2010-2013, Guvernul a schimbat legislația în domeniu, la presiunea celorlalți producători de energie și a marilor consumatori, care reclamau că înregistrează pierderi din cauza subvențiilor prea mari pentru energia verde.

În prezent, mulți deținători de parcuri eoliene și solare, amenințați de faliment, caută să le vândă, în timp ce potențialii cumpărători oferă prețuri încă inacceptabile. În plus, asimilarea turnurilor turbinelor eoliene drept construcții impozitabile a contribuit suplimentar la înrăutățirea sentimentului investitorilor, a declarat Valeriu Binig, Consultant EY România.

În clasamentul celor mai atractive țări pentru investiții în energie regenerabilă, întocmit de EY, conduce în continuare SUA, urmată de China, India, Chile și Germania.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *