Facturile la energie și gaze vor ajunge cu întârziere la mulți români. Marile companii de furnizare și distribuție își optimizează sistemele informatice în luna ianuarie

Publicat pe Categorii Esential, Info, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Facturile la energie și gaze vor ajunge cu întârziere la mulți români. Marile companii de furnizare și distribuție își optimizează sistemele informatice în luna ianuarie

Marile companii de furnizare și distribuție a energiei electrice și gazelor naturale își optimizează sistemele informatice pe parcursul lunii ianuarie 2024. Engie, Electrica Furnizare, Distribuție Energie Electrică România – DEER, Distrigaz Sud Rețele au anunțat lucrări complexe la sistemele informatice în beneficiul clienților, care vin însă cu limitări temporare ale serviciilor.

Furnizarea de energie electrică și/sau gaze naturale nu va fi afectată, însă  facturile vor ajunge la clienți în luna februarie. Cererile din partea clienților vor fi procesate, respectiv soluționate cu întârziere.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunța la începutul lunii decembrie 2023 că noul directorat al Hidroelectrica s-a angajat să finalizeze revizuirea sistemelor informatice ale companiei într-un interval de maxim trei luni, asigurând astfel că toți consumatorii vor beneficia de o situație perfect în regulă.

Electrica Furnizare realizează pe tot parcursul lunii ianuatie o serie de optimizări complexe ale sistemelor informatice cu scopul îmbunătățirii serviciilor de care beneficiază clienții companiei, motiv pentru care vor exista limitări în accesarea anumitor funcționalități utilizate de către aceștia, conform anunțului societății. În acest context, procesarea și soluționarea cererilor din partea clienților se vor desfășura în limitele de ordin tehnic generate de optimizarea sistemelor informatice.

DEER va implementa un sistem informatic consolidat și va actualiza sistemele SAP, lucrările urmând să fie realizate până pe 22 ianuarie 2024. Compania anunță că se pot înregistra întârzieri în desfășurarea tranzacțiilor în POSF (Platforma online de schimbare a furnizorului de energie electrică) în relație cu furnizorii de energie electrică și utilizatorii, precum și în relație directă cu utilizatorii, pentru activitățile aferente procesului de racordare. Portalul dedicat pentru procesul de racordare la reţea şi obţinere avize de amplasament nu va fi funcţional în perioada menţionată mai sus. Cererile de racordare, precum şi toate documentele aferente procesului de acces la reţea, obţinerea avizelor de amplasament şi toate documentele aferente, se vor depune, în această perioadă, în Centrele de Relaţii cu Utilizatorii.

Și Engie va  efectua o actualizare majoră a sistemelor informatice, în perioada 1 – 22 ianuarie 202, astfel încât ele să devină mai rapide și mai ușor de folosit, comunică compania.

Engie nu va emite facturi aferente lunii ianuarie. Emiterea va fi reluată ulterior, fără însă a afecta termenele de plată agreate, care vor decurge din momentul în care facturile vor fi emise. Plățile facturilor vor fi recepționate de către ENGIE Romania, însă acestea vor deveni vizibile în sistemele noastre și în contul tău, MyENGIE, după data de 22.01.2024.

În perioada 8 – 22 ianuarie, transmiterea mesajelor prin formularul de contact online din engie.ro nu va fi posibilă și solicitările privind ofertele și încheierea contractelor de furnizare energie electrică, gaze naturale și servicii tehnice nu vor putea fi adresate. Soluționarea cererilor scrise transmise pe toate canalele de comunicare (poștă, centre de relații cu clienții, altele) va fi limitată, din considerentele tehnice. Solicitările adresate în centrele de relații cu clienții sau prin apelarea numărului de Call Center 021.9366 vor fi tratate sub rezerva indisponibilităților menționate în pagina curentă.

De asemenea, în perioada 12 – 22 ianuarie, nu vor fi disponibile următoarele servicii: accesul la contul de client și în aplicația mobilă MyENGIE; transmiterea indexului autocitit; plata pe site-ul engie.ro; activarea facturii prin e-mail; programarea online a serviciilor tehnice.

Distrigaz Sud Rețele informează că, în perioada 1 – 22 ianuarie 2024, se vor derula lucrări de actualizare și îmbunătățire a sistemelor informatice ale companiei. Astfel, în intervalul menționat, vor exista limitări și indisponibilități temporare în procesarea solicitărilor din partea clienților, partenerilor și furnizorilor, iar anumite funcționalități nu vor putea fi utilizate.

Informații detaliate se găsesc pe site-urile companiilor sus-menționate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *