Unitatea 1 de la Cernavodă, deconectată de la SEN în această dimineață

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Unitatea 1 de la Cernavodă, deconectată de la SEN în această dimineață

Unitatea 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost deconectată de la Sistemul Energetic Naţional în dimineața zilei de sâmbătă, 13 mai, după ora 1.30.

SN Nuclearelectrica SA a anunțat că  Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost deconectată de la Sistemul Energetic Național în dimineața zilei de 13 mai 2017, ora 01:48, din cauza declanșării automate a  sistemului de excitație aferent turbogeneratorului Unității 1,  ceea ce a condus la deconectarea automată a acestuia de la SEN.

Unitatea 1 a fost reconectată la Sistemul Energetic National în dimineata zilei de 13 mai 2017, ora 08:00, în prezent realizându-se manevrele operaționale pentru atingerea puterii nominale, se precizează în comunicatul SNN. Potrivit reprezentanților companiei, sistemele centralei funcționează conform proiectului și nu există niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător.

Lipsa energiei nucleare a fost compensată de energia hidro și cea pe bază de cărbune. La ora 07:20, 13 mai, situaţia producţiei de energie a României se prezenta astfel:

Unitatea 1 a Centralei de la Cernavodă are o putere instalată de 700 MW.  Din data de 6 mai, Unitatea 2 CNE Cernavodă a fost oprită planificat  pentru o perioadă estimată de 30 de zile pentru a se asigura revizia.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *