Federația ACUE are o nouă conducere: Președinte – Eric Stab(Engie), Vicepreședinte – Ondrej Safar(CEZ)

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Federația ACUE are o nouă conducere: Președinte – Eric Stab(Engie), Vicepreședinte – Ondrej Safar(CEZ)

În urma schimbărilor de management survenite în companiile membre, Federația  Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie – ACUE și-a ales o nouă conducere.

Pe data de 9 octombrie 2019, Eric Stab, Președinte Director General ENGIE Romania, a fost ales președinte al federației, iar Ondrej Safar, CEO CEZ România, va ocupa poziția de vicepreședinte, anunță ACUE, printr-un comunicat.

Eric Stab este de 10 ani în România și a prezidat, pe durata a două mandate, Consiliul Investitorilor Străini, în cadrul căruia ocupă în prezent funcția de vicepreşedinte, şi este, de asemenea, membru al Comitetului de Coordonare al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

Membrii Consiliului Director al ACUE au mulțumit lui Frank Hajdinjak pentru întreaga sa activitate la conducerea federației timp de 10 ani, ACUE devenind un partener important, transparent și de încredere pentru autorități în construcția unui cadru legislativ modern pentru sectorul energetic, în spiritul obiectivului organizației de a contribui la asigurarea unui mediu de afaceri predictibil și stabil pentru toți operatorii din piață și de a promova concurența loială.

Înfiinţată în mai 2012, Federaţia ACUE are 28 de membri, printre care se numără grupuri importante din domeniul energiei electrice și gazelor naturale, respectiv CEZ România, E.ON omânia, Electrica SA, ENEL România, ENGIE Romania, Gaz Est, Transelectrica SA, WIEE, cu un număr total de circa 27.000 de angajaţi şi cu o cifră de afaceri anuală de peste 5,5 miliarde de Euro. Valoarea totală a investițiilor realizate de membrii ACUE în perioada 2005-2018 depășește 10 miliarde de euro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *