Federaţia Sindicatelor Petrol-Energie: Vom picheta sediile GSP, OMV Petrom și Rafinăriei Petrobrazi

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Federaţia Sindicatelor Petrol-Energie: Vom picheta sediile GSP, OMV Petrom și Rafinăriei Petrobrazi

Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente Petrol-Energie – FSLI Petrol-Energie anunță că miercuri, 3 decembrie, va picheta sediul OMV Petrom din Bucureşti, sediul GSP Holding din Voluntari şi poarta principală a Rafinăriei Petrobrazi din Brazi.

Federația acuză societatea Grup Servicii Petroliere Offshore (GSP Offshore), contractor al OMV Petrom, că a încălcat constant în ultimul an drepturile a 400 de salariaţi. GSP este contractor al OMV Petrom. Sindicaliștii reclamă, într-un comunicat, achitarea cu întârziere a veniturilor datorate, amânarea plăţii tichetelor de masă pe o perioadă de aproape 6 luni, neplata orelor suplimentare şi a altor sume de bani datorate şi a primelor de performanţă.

“Dezinteresul şi nepăsarea arătate faţă de revendicările exprimate de reprezentanţii celor 400 de angajaţi, care îşi desfăşoară activitatea în baza contractului de prestări servicii pe care GSP Offshore l-a câştigat în urma licitaţiei organizate anul trecut de OMV Petrom, au crescut şi mai mult starea de nemulţumire în rândul salariaţilor… Umilinţa celor 400 de angajaţi ai GSP Offshore, transferaţi de la OMV Petrom, ale căror drepturi din Contractul Colectiv de Muncă nu sunt respectate, nu poate fi tolerată, nu poate fi trecută cu vederea de cea mai mare Federaţie Sindicală reprezentativă din Petrol, F.S.L.I. PETROL-ENERGIE, care luptă atât pentru repunerea în drepturi a salariaţilor afectaţi, cât şi pentru evitarea repetării unor astfel de scenarii şi în cazul altor contractori actuali şi viitori”, se precizează în comunicatul Federației.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *