Finanțare europeană pentru proiecte din domeniul energiei. Cererile pot fi depuse până pe 30 septembrie

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Finanțare europeană pentru proiecte din domeniul energiei. Cererile pot fi depuse până pe 30 septembrie

Comisia Europeana primește, până la 30 septembrie, cereri de propuneri de proiecte, componenta Energie, a Mecanismului de Interconectare a Europei (MIE) 2014-2020. Sunt cofinanțate doar proiectele de interes comun (PCI) stabilite prin regulament european.

Bugetul total este de 550.000.000 euro. Se acordă 50% cofinanțare, în cazuri excepționale 75%, pentru proiecte care demonstrează folosirea unor soluții inovatoare de înalt nivel, contribuie la securitatea UE sau la solidaritate, etc.

Potrivit programului de lucru multianual se acordă prioritate proiectelor de interes comun și acțiunilor asociate pentru a pune capăt izolării energetice și a elimina blocajele în sectorul energetic, precum și finalizarea pieței interne a energiei.

Comisia Europeană sprijină proiecte de interes comun în infrastructura energetică care sunt sinonime cu beneficii semnificative pentru societate și o mai mare solidaritate între statele membre, dar care nu beneficiază de finanțare de piață adecvată. O atenție deosebită este acordată utilizării eficiente a investițiilor publice. Autoritățile publice județene sau orice alte entități interesate sunt eligibile doar dacă au acordul autorităților centrale responsabile.

Mai multe informații aici


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *