Finanțarea lucrărilor la gazoductul Ungheni-Chişinău, stopată

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Finanțarea lucrărilor la gazoductul Ungheni-Chişinău, stopată

Guvernul din Republica Moldova a aprobat, pe 15 octombrie, propunerea Ministerului Finanţelor de rectificare bugetară pentru anul 2015, respectiv reducerea veniturilor cu 3,9% şi a cheltuielilor cu 4,6%, scrie portalul mold-street.com.

Unul dintre domeniile cele mai afectate de rectificarea bugetară va fi complexul pentru combustibil şi energie. Astfel, cheltuielile pentru acest domeniu se vor diminua cu 395,2 milioane de lei moldovenești, respectiv 66,4% faţă de bugetul aprobat.

Motivul principal pentru această reducere abruptă este ,,nefinalizarea lucrărilor de proiectare şi expertiză în anul curent şi cele ce ţin de construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău”, scrie timpul.md

Ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, a motivat: “Veniturile şi cheltuielile sunt ajustate ca urmare a evoluţiilor macroeconomice recente şi prognozelor până la finele anului, îngheţării temporare de către partenerii de dezvoltare a suportului bugetar extern, suplimentării ajutorului social şi a ajutorului pentru perioada rece a anului în legătură cu majorarea tarifelor la energia electrică şi gazele naturale”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *