Finanțele renunță la plafonarea prețului la gaze

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Finanțele renunță la plafonarea prețului la gaze

De la o zi la alta,  onor guvernanții s-au răzgândit cu plafonarea prețului la gaze. Și bine au făcut! E clar că o astfel de măsură este riscantă. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat, vineri, la Constanţa, că Hotărârea de Guvern privind plafonarea preţului la gaze a fost scoasă de pe site-ul ministrului, spunând că acest subiect va fi discutat atunci când ”toţi vom fi pregătiţi”, scrie news.ro.

“Acest subiect nu-l discutăm, l-am scos de pe site şi vom discuta despre un astfel de subiect când toţi vom fi pregătiţi.  Când vom înţelege ce înseamnă să ai concurenţă în piaţa reală, să înţelegem de ce ar trebui să facem acest lucru şi multe altele. (…) Având cei doi operatori din piaţă, asta nu înseamnă concurenţă şi e de manual acest lucru şi e de manual şi cum se întâmplă lucrurile în piaţă”, a afirmat Teodorovici, citat de news.ro.

Întrebat dacă Consiliul Concurenţei s-a sesizat, Teodorovici a răspuns: “Nu ştiu. Şi mai ales cei care sunt în Consiliul de Administraţie din partea statului acolo. Ştiţi că sunt delegaţi acolo oameni din ministere, mi se pare că au fost obosiţi  la şedinţele respective”.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *