Firmele româneşti, invitate la privatizările din Republica Moldova

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Firmele româneşti, invitate la privatizările din Republica Moldova

Guvernul de la Chişinău ia în calcul eventuale privatizări a unor societăţi energetice moldoveneşti de stat cu companii româneşti, a precizat Vicepremierul Republicii Moldova și ministru al Economiei, Octavian Calmîc la întâlnirea cu ministrul Energiei, Toma Petcu. Discuțiile au vizat identificarea unor noi modalităţi de extindere în sectorul energiei şi gazelor dintre cele două ţări.

”Viceprim-ministrul Calmîc i-a transmis ministrului Petcu şi disponibilitatea Chişinăului de a lua în calcul eventuale privatizări cu companii româneşti a unor societăţi energetice moldoveneşti controlate de Republica Moldova”, a anunţat Ministerul Energiei, într-un comunicat. Cei doi demnitari au discutat şi despre prelungirea gazoductului Iaşi-Ungheni până în capitala Republicii Moldova, iar pe teritoriul României până la Oneşti. ”Această colaborare este extrem de importantă pentru că ne interesează proiectele de interconexiune cu statele vecine şi în special cu Republica Moldova, atât pe partea de gaze naturale, cât şi de energie electrică”, a declarat Toma Petcu.

petrescu

Sursa foto: Ministerul Economiei

Viceprim-minsitrul Calmîc s-a întâlnit si cu ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, iar discuțiile s-au axat pe stadiul şi importanţa consolidării relaţiei bilaterale în plan economic şi comercial pentru mediile de afaceri din cele două state.

‘Este esenţial pentru mine să dăm substanţă şi să concretizăm cât mai mult proiectele pe care le avem pe agenda comună.  Consider foarte importantă eficientizarea realizării proiectelor majore în domeniile gazelor naturale şi energiei electrice. Ţin să subliniez că pentru finalizarea interconectării reţelelor de transport energie, un obiectiv strategic pentru ambele state, am alocat resurse financiare importante şi am instituit toate mecanismele inter-instituţionale necesare’, a precizat ministrul român al Economiei.

Cu acest prilej, au fost invitate companiile româneşti să investească şi să participe la programul de privatizare pregătit de Ministerul Economiei din Republica Moldova pentru a doua jumătate a anului curent, se menționeazăîntr-un comunicat al Ministerului Economiei.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *