Fitch reconfirmă Ratingul corporativ BBB al Electrica cu perspectivă Negativă

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Fitch reconfirmă Ratingul corporativ BBB al Electrica cu perspectivă Negativă

Grupul Electrica, lider în distribuţia şi furnizarea de energie electrică în România, a primit confirmarea menținerii ratingului corporativ de emitent BBB (Investment Grade), cu perspectivă negativă, din partea agenției de rating Fitch Ratings.

Perspectiva negativă este impusa de ratingul României (BBB- cu perspectivă negativă) având în vedere că Fitch consideră că ratingul Companiei trebuie limitat la o treapta peste cel al Statului Român, principalul său acționar, se precizează într-o informare Electrica transmisă BVB.. Orice revizuire a perspectivei ratingului României înapoi la Stabil ar avea ca rezultat o acțiune similară pentru ratingul Electrica.

În opinia Fitch Ratings, ratingul BBB continuă să reflecte profilul financiar solid al Grupului Electrica, lichiditatea adecvată, gradul scăzut de îndatorare, precum și faptul că în activitatea de distribuție este dominantă în cadrul Grupului. Agenția de rating Fitch a considerat, de asemenea, că factori pozitivi pentru analizarea profilului de credit al Electrica sunt consolidările realizate prin fuziunile filialelor de distribuție și, respectiv, ale filialelor de servicii energetice, deoarece acestea au simplificat structura grupului și se estimeaza ca vor genera economii de costuri și îmbunătățirea proceselor operationale interne.

De asemenea, în opinia agenției de rating, profilul activitatii Grupului s-a dovedit unul rezistent la răspândirea COVID-19 și la șocurile economice aferente, volumele de energie distribuită și respectiv furnizată în 2020 înregistrand doar o scădere ușoară față de cele din 2019, iar proiectele de investiții în activitatea de distributie au fost derulate conform planului.

Mai multe detalii despre analiza efectuata si criteriile de acordare a ratingului puteti gasi in comunicatul publicat de agentia Fitch: https://www.fitchratings.com/research/corporate-finance/fitch-affirms-romania-electrica-atbbb-negative-outlook-22-04-2021 .


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *