Fondul pentru Modernizare: Ministerul Energiei organizează ședință publică, pe 4 august

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Info, Info Consumatori, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Fondul pentru Modernizare: Ministerul Energiei organizează ședință publică, pe 4 august

Ministerul Energiei anunță că organizează ședința publică cu tema Rolul Fondului pentru Modernizare în tranziția energetică a României pe data de 4 august 2023, de la ora 11:00, la sediul Institutului Național de Statistică, situat pe Bd. Libertăţii 16, Sector 5 și prin transmisiune de tip videoconferință.

Beneficiind de o alocare de peste 13 miliarde euro, Fondul pentru Modernizare vizează tranziția către un sistem energetic cu emisii reduse de carbon, prin stimularea investițiilor în surse regenerabile de energie, rețelele de transport și distribuție a energiei termice în zonele rezidențiale și comerciale, interconectări de rețele pentru transportul de electricitate și gaze naturale, capacități de stocare a energie, modalități de îmbunătățire a eficienţei energetice în diferite sectoare economice și asigurarea unei tranziții echitabile în regiunile dependente de cărbune. Mai multe informații despre Fondul pentru Modernizare pot fi consultate la: https://energie.gov.ro/category/fondul-pentru-modernizare/ .

Potrivit Ministerului Energiei, scopul ședinței de consultare publică este de a colecta opiniile potențialilor beneficiari în legătură proiectele oportune, capacitățile de implementare și viziunea acestora pentru o tranziție energetică verde. Rezultatele ședinței de consultare vor contribui la a asigura o proiecție bine calibrată asupra necesităților de investiții în sectorul energiei, spun reprezentanții ministerului.

Cei interesați pot confirma interesul de participare în persoană sau în videoconferință la adresa de e-mail consultarepublicafm@energie.gov.ro până la data de 2 august 2023.

Propunerile și recomandările referitoare la implementarea Fondului de Modernizare pot fi transmise pe adresa de e-mail consultarepublicafm@energie.gov.ro până la data de 31 august 2023.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *