Fondul Proprietatea cere Nuclearelectrica să dea dividende de 92% din profit

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic Fondul Proprietatea cere Nuclearelectrica să dea dividende de 92% din profit

Fondului Proprietatea solicită ca Nuclearelectrica să acorde dividende în valoare de 92% din profitul net de anul trecut, convocatorul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) Nuclearelectrica fiind completat în acest sens. „Aprobarea repartizării profitului net al exerciţiului financiar 2015 pe destinaţii, aprobarea valorii totale a dividendelor brute în valoare de 138.384.622 lei, a valorii dividendului brut pe acţiune în valoare de 0,4589660526/acţiune, a datei plăţii dividendelor, respectiv data de 28.06.2016 şi a modalităţii de plată potrivit notei transmise de către Fondul Proprietatea SA”, este solicitarea Fondului Proprietatea.

Anul trecut, Nuclearelectrica a obţinut un profit net de 149,8 milioane de lei, potrivit datelor raportate Bursei de Valori Bucureşti, astfel că solicitarea Fondului Proprietatea înseamnă, practic, acordarea de dividende în valoare de 92,3% din profit, potrivcit Agerpres.

Iniţial, Consiliul de Administraţie al companiei a propus acordarea de dividende în valoare de 99,4 milioane de lei, respectiv 66,3% din profitul net.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.