Fondul Proprietatea o înlocuiește pe Oana Truță cu Daniel Naftali la Hidroelectrica

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Fondul Proprietatea o înlocuiește pe Oana Truță cu Daniel Naftali la Hidroelectrica

Fondul Proprietatea propune pe Daniel Adrian Naftali în locul Oanei Truță în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica. Într-o adresă transmisă ministrului Energiei Anton Anton, Fondul Proprietatea, în calitate de acționar al companiei, solicită aplicarea metodei votului cumulativ pentru numirea membrilor CS la Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor convocată pentru data de 18 ianuarie, în conformitate cu prevederile OUG 109 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Totodată, Fondul Proprietatea propune pentru numirea în calitatea de membru al CS al Hidroelectrica pe Daniel Adrian Naftali, Director Executiv la Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Bucharest Branch din aprilie 2010.  Acesta este membru neexecutiv în Consiliile de Administrație la CN Administrația Porturilor Maritime Constanța și SN Plafar. În trecut, a fost administrator la Conpet, CE Rovinari, CE Oltenia și alte societăți.

De profesie economist, Naftali a fost analist investiții la Raiffeisen Asset Management România și analist acțiuni la Alpha Finance România.

După 8 ani, Oana Truţă a decis, la finele anului trecut, să plece din cadrul Franklin Templeton Investments și să renunțe la funcția de vicepreşedinte al Fondului Proprietatea. Cele mai multe mandate de membru în Consiliu de Supraveghere le-a avut la Hidroelectrica, din martie 2011 și până la finele anului trecut, aceasta ocupându-se de companie și în perioada procesului de reorganizare.

Directoratul Hidroelectrica a convocat AGOA pentru data de 18 ianuarie pentru numirea membrilor provizorii a CS începând cu data de 22 ianuarie, conform propunerilor acționarilor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *