Fondul Proprietatea a vândut participațiile sale în filialele Electrica cu 752 milioane lei

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Fondul Proprietatea a vândut participațiile sale în filialele Electrica cu 752 milioane lei

Fondul Proprietatea a vândut miercuri participațiile sale în filialele Electrica, valoarea tranzacției depășind 752 de milioane de lei. Anunțul a fost făcut de Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom Sucursala București, în calitate de administrator de investiții al Fondul Proprietatea, acesta fiind publicat pe site-ul Bursei de Valori București.  Valoarea totală a tranzacției se ridică la suma de 752.031.841 RON, se arată în anunț.

Electrica Furnizare S.A. a fost vândută către Electrica și Societatea Filiala de Întreținere și Servicii Energetice ‘Electrica Serv’ S.A. pentru 167,079 milioane de lei, iar Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord către Electrica și Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A. pentru un preț de vânzare total de  de 201,702 milioane de lei. De asemenea, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A.a fost vândută către Electrica și Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud S.A. pentru un preț de peste 209,744 milioane de lei, în timp ce Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud a fost preluată de către Electrica și Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A. pentru o sumă totală de peste 173,504 milioane de lei.

Tranzacția are loc la o zi după ce Fondul Proprietatea și Societatea Energetică ‘Electrica’ au anunțat că au decis extinderea datei limită a Memorandumului de Înțelegere privind vânzarea participațiilor pe care Fondul le deține în filialele Electrica până la 30 noiembrie 2017.

Și Electrica a informat acționarii că a semnat cu Fondul Proprietatea, în data de 01 noiembrie 2017, Contractele de Vânzare-Cumpărare referitoare la achiziționarea participațiilor deţinute de Fondul Proprietatea în filialele Electrica (i.e. SDEE Distribuție Muntenia Nord S.A., SDEE Distribuție Transilvania Sud S.A., SDEE Distribuție Transilvania Nord S.A. și Electrica Furnizare S.A.).

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.